derby days streekWoubrugge is in een hevige strijd verwikkeld voor een plek in de nacompetitie. De ploeg van Katwijker Arie van Duijn is voor veel tegenstanders een lastig te nemen horde, maar dit keer ging het helemaal mis voor de groen-witten. Op bezoek bij concurrent Hazerswoudse Boys werd er verloren met maar liefst 7-1.

Na zo’n tien minuten spelen keek Woubrugge al tegen een achterstand aan. Bij een dood spelmoment werd de bal niet helemaal goed weggewerkt, waardoor de thuisploeg met een schot van net buiten de “zestien” op voorsprong wist te komen. Halverwege het eerste bedrijf viel uit een corner de 2-0 en de ploeg van Van Duijn moest nu toch echt uit een ander vaatje gaan tappen.

De bezoekers wisten zich ook op te richten en kwamen na een indraaiende vrije trap van Michel Wolvers via Chris Verhoef terug tot 2-1. Niet veel later leek de 2-2 al in de maak, maar de paal bracht redding voor de zwart-witte thuisploeg. Een 2-1 ruststand zou nog voldoende mogelijkheden geven, maar na twee lange ballen werd de marge naar drie getild: 4-1.

Woubrugge moest in het tweede bedrijf wel op zoek gaan naar een snelle aansluitingstreffer. Er werd veel druk vooruit gezet, maar hierdoor werd er achterin ook steeds meer ruimte weggegeven. Eigenlijk werd Hazerswoudse Boys hiermee in de kaart gespeeld, want via de snelle spitsen kon er haarfijn worden gecounterd. De teller stokte uiteindelijk bij zeven treffers voor de thuisploeg, waarna Woubrugge gedesillusioneerd afdroop.

Woubrugge was zichzelf niet en werd volledig onder de Hazerswoudse voeten gelopen
Woubrugge was zichzelf niet en werd volledig onder de Hazerswoudse voeten gelopen

Woubrugge-aanvaller Thom Buntsma sprak van een pijnlijke nederlaag: ,,We kwamen natuurlijk al heel snel achter, maar daarna leek de wedstrijd te kantelen. De paal stond de 2-2 in de weg en vervolgens wordt het nog 4-1 voor rust. In de tweede helft probeerden we het nog wel, maar uiteindelijk werd het alleen maar erger voor ons. We waren vandaag veel te slap en zij wonnen vrijwel alle duels. Eigenlijk kun je wel stellen dat we op alle fronten zijn afgetroefd.

Met het oog op de ontmoeting met Warmunda volgende week weet Buntsma dat de ploeg uit een ander vaatje zal moeten tappen: ,,We moeten niet meer zo terughoudend spelen, zoals we tegen Hazerswoudse Boys van plan waren. We wilden wat meer op de “nul” spelen, maar dat is totaal mislukt. Ik denk dat ook dat we er vanaf de eerste minuut bovenop hadden moeten zitten, zoals we eerder tegen ploegen als UVS en Leidsche Boys hebben gedaan. Ook de duels zullen tegen Warmunda gewonnen moeten worden en we zullen met passie moeten spelen om een goed resultaat neer te zetten.”

Over een eventuele plek in de nacompetitie zei Buntsma nog het volgende: ,,We weten waartoe we in staat zijn, al komt er in de nacompetitie altijd een beetje geluk bij kijken. Promotie zou geweldig zijn voor ons, want dat is waar we het met zijn allen voor doen. Ik denk dat we wel een aardige kans maken, gezien onze mogelijkheden. Zo hebben we dit seizoen al vaak genoeg laten zien dat we prima kunnen omgaan met goed voetballende ploegen.”

Ondanks de forse nederlaag tegen Hazerswoudse Boys heeft Woubrugge dus nog uitzicht op een plek in de nacompetitie. Om die plek ook daadwerkelijk te bemachtigen, moet de ploeg van Van Duijn thuis winnen van rode lantaarndrager Warmunda. Gunstig voor Woubrugge is dat de andere concurrenten, VVSB en Hazerdwoudse Boys, elkaar treffen in Noordwijkerhout.

Scoreverloop: 1-0 Patrick Wassing, 2-0 Hessel de Gelder, 2-1 Chris Verhoef, 3-1 tot en met 7-1 Leo de Ruiter (vijfmaal dus!!).