Vierde klasse A (zaterdag)- Lugdunum hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om Wilhelmus tegen het canvas te krijgen. De Voorburgers, die tot nu toe enkel een punt pakten op eigen veld tegen FC Boshuizen, kwamen met 5-1 goed weg omdat de kikkers na de rust teveel op eigen succes uitgingen.

Trainer Henk de Cler had zich in de eerste helft nog wel vermaakt, maar zag dat zijn ploeg na de doelwisseling eerder getoond gedrag vertoonde. ,,We gingen rusten met 3-0 en dat waren mooie goals. Onze start was wat stroef, maar gaandeweg konden we ze goed vastzetten en kregen we zat kansen. Helaas was de ruime voorsprong halverwege meteen het probleem. Na de rust gingen teveel spelers voor zichzelf spelen en was de effectiviteit weg. Een soortgelijk verhaal als tegen FC Boshuizen thuis. Het was feitelijk niet meer om aan te zien.”

Tim de Cler op weg naar de 1-0..
Tim de Cler op weg naar de 1-0..

Voor de thuisploeg opende Tim de Cler de score met een rake kopbal uit een corner. Daarna kon Tim Slingerland zich laten feliciteren na goed voorbereidend werk van Ozan Isitir. De 3-0 kwam op naam van ‘Zorro’ ofwel Yousef Ait Blal. Isitir zorgde voor de 4-0 en 5-1, terwijl Leroy Brooks nog een strafschop miste bij 4-0. Het maakte al met al weinig uit, want de Voorburgse hekkensluiter was min of meer machteloos en Lugdunum de baas op het veld. Volledig volgens de wetten van de ranglijst.

,,Op deze manier zullen wij nooit op tien of meer goals uitkomen. Die mogelijkheid lag er nu zeer zeker, maar als je de verkeerde keuzes maakt dan houdt het op. Jammer, want waarom zou je niet aan je doelsaldo werken als dat kan? Het ging te makkelijk en daar zijn we uiteindelijk niet goed mee om gegaan.”

Tim Slingerland gaat hier niet scoren, even later is het wel raak door de aanvaller
Tim Slingerland gaat hier niet scoren, even later is het wel raak door de aanvaller

Lugdunum klom naar de tweede plaats, omdat VVSB niet voorbij aan KSD-Marine kwam (1-1). Met het oog op de twee resterende wedstrijden in de eerste seizoenshelft moet die positie minimaal behouden kunnen blijven voor de groen-witten. Met Leidsche Boys uit en VV Leiden thuis lijken er nog zes punten in het verschiet te liggen voor de ploeg die graag na een seizoen terug wil keren naar de derde klasse. ,,Daar liggen zeker mogelijkheden voor ons. Ik denk trouwens dat Lugdunum überhaupt niet meer mag verliezen. We hebben het hele seizoen al te maken gehad met een waslijst aan afwezigen. Dat was nu ook het geval. We misten onder meer Nino Poulina, Sandjai Gangadin, Peter du Prie, Tobias Schaafstra en Jerry Matahelumual. Na de winterstop komt Sergio Vrede er ook weer bij. Marco Harleman is nu weer terug en dus ook mijn broer die de score opende. Stilaan wordt iedereen weer fit en zijn de schorsingen weggespeeld. Dat betekent dus dat we alleen maar sterker worden. Daarom moeten we heel ver kunnen komen. Alleen de effectiviteit moet omhoog en we moeten elkaar de bal gunnen in kansrijke positie.”

Basisopstelling: Kevin Wassenaar, Cem Isitir, Henk Brandt, Nabil Atif, Kalid Maayad, Tim de Cler, Marco Harleman,Tim Slingerland, Leroy Brooks,Youssef Ait Blal, Ozan Isitir