ts-leidscheboysLeidsche Boys staat ook na dit weekend tweede, maar de kampioenskansen groeiden fors. Zelf won de ploeg van Henk de Cler eenvoudig met 1-4 bij DOSR. Concurrent UVS kreeg Haagse Hout (1-1) niet omver en daardoor heeft Leidsche Boys al vijf verliespunten minder dan de blauwwitten.

Trainer De Cler kan dus tevreden zijn en was dat ook grotendeels in de nastoot. ,,Eigenlijk was er vijftig minuten niets aan de hand en was het al 0-3. Toen heb ik bewust drie wissels toegepast met het oog op volgende week wanneer we UVS op bezoek krijgen. Het gevolg was dat het voetbal eruit ging en daardoor konden zij nog enigszins in de wedstrijd komen. Uiteindelijk zijn we met tien man geëindigd, omdat Houssin Bezzai eraf moest met een hamstringblessure. Maar goed, de cijfers lijken mij voldoende te zeggen.”

Broer Tim werd gewisseld i.v.m. een lichte blessure en Khalid Maayad en Bilal Karasahin werden in bescherming genomen met een gele kaart op zak. De thuisploeg kon even profiteren en sluitpost Kevin Wassenaar was twee keer nodig om zijn ploeg niet verder in de problemen te brengen. Die kwamen er dus niet en met de mededeling dat UVS niet won, werd het weekend voor de Boys nog rooskleuriger. Voor de roodwitten scoorden Karasahin (2), Leroy Brooks (vierde doelpunt) en Ismael Housny (openingstreffer).

,,We kunnen optimistisch zijn, want zoals bekend hebben wij nauwelijks trainingsmogelijkheden. Het is maart en we hebben vanaf de winterstop welgeteld drie keer kunnen trainen. Dat is natuurlijk fnuikend voor het ritme, maar ik vind dat we daar prima mee zijn omgesprongen. Eerder in de week oefenden we nog tegen GHC. Stonden we bij rust met 1-0 voor en we verloren maar met 3-4. Dan mag je best tevreden zijn, want zij trainen volop en spelen in de eerste klasse. Het geeft maar aan dat ik de beschikking heb over een best ploegje. Dat neemt niet weg dat we balen van de beperkte mogelijkheden. De club is er nog steeds volop mee bezig met het oog op volgend seizoen.”

Het zou maar zo kunnen dat de zaterdagtak van Leidsche Boys dan derdeklasser is. Wanneer er volgende week van UVS wordt gewonnen, wordt die kans levensgroot. ,,We maken zeker een prima kans. Laatst heb ik UVS zien spelen en dat ging vrij moeizaam. Kennelijk zitten zij niet in de beste fase. Aan de andere kant denk ik dat zij, net als wij, het lastig vinden om tegen teams te spelen die een muur optrekken. Zie er maar doorheen te komen. Tegen GHC kregen we bijvoorbeeld wel ruimte en dan zijn wij in staat om goed mee te voetballen. In die zin verheug ik mij op UVS, want die willen ook voetballen. Het kan een alleraardigst potje zijn. Duidelijk is dat wij bij winst er riant voor staan. Op zich hoeven wij niet te komen, maar wij zijn er de ploeg niet naar om af te gaan wachten.”

Tegen DOSR duurde het wel even voordat het net werd gevonden, maar toen het eerste schaap over de dam was volgden er meer. ,,Dit soort ploegen kunnen zich vastbijten en het je heel lastig maken. Maar de vraag is of zij het volhouden om in de organisatie te blijven spelen. Dat lukte ze dus niet. We hebben ze kapot gepeeld.”