dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagVierde klasseIsmael Housny neemt Leidsche Boys (za) aan de hand.

Ismael Housny neemt Leidsche Boys (za) aan de hand.

-

ts-leidscheboys(Zaterdag, 4A)- De eerste wedstrijd na de winterstop was voor Leidsche Boys een graadmeter om te kijken hoe de ploeg ervoor stond na een trainingsloze winterstop. Vooral na de rust kwam het antwoord in Wassenaar van de equipe van Henk de Cler. Na en ruststand van 1-1 werd het 1-3 voor de lijstaanvoerder.

Het was voor het eerst dat de Boys met een volledige selectie aan de voorbespreking begon, de gebroeders Schilthuizen waren ook weer aanwezig. Jaap was nog niet helemaal fit, maar Sem kon in de basis beginnen. Helaas moest Houssin Bezzai geblesseerd afhaken in de warming-up.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Taal namen de bezoekers het initiatief. Dat resulteerde in een schot van Tim de Cler dat bekwaam door keeper Sander Koewé onschadelijk werd gemaakt. Na een kleine 10 minuten ontrok de gastheer zich aan de Leidse druk en werden er ook enkele offensieve daden aan het daglicht gelegd. Zo smoorde een mooie aanval over vele schijven op het laatst in de verdediging van Leidsche Boys. Even later volgde een voorzet vanaf de rechtervleugel die door Piet Zweegers panklaar voor de voeten van Adriaan Westgeest werd gekopt. Met een verwoestende uithaal zette hij de thuisclub op voorsprong: 1-0. Nog nagenietend van deze goal vergat de blauwe defensie adequaat in te grijpen, zodat tien seconden later al de gelijkmaker achter Sander lag. Doelpuntenmaker was Ismail Housny. Hierna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij beide teams nog een paar schaarse mogelijkheden kregen, maar de 1-1 stand bleef tot de rust gehandhaafd.

De tweede helft begon met een grote kans voor Blauw-Zwart.  Maar mede dank zij het houtwerk en een aantal knappe reddingen hield Kevin Wassenaar zijn doel schoon. Leidsche Boys nam hierna het heft in handen en de middenmoter werd steeds nadrukkelijker op eigen helft teruggedrongen. Toch duurde het tot de 63e minuut voordat de Boys  het betere spel ook in een doelpunt wisten uit te drukken.  Een vrije trap van De Cler werd door de keeper met moeite gestopt en uit de rebound was het wederom Ismael Housny die de bal in het doel schoot: 1-2.

Blauw Zwart-Leidsche Boys 18 januari 2014 resultaatNa een ongelukkige botsing moest Jerry Matahelumual het veld verlaten in zijn plaats viel Sandjai Gajadien verdienstelijk in. De trainer van Blauw Zwart trachtte met een aantal verse krachten zijn ploeg wat meer in de wedstrijd te brengen. Het mocht echter niet baten. In tegendeel, een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist door alweer Ismael Housny, die er als de kippen bij was om een van de paal terug stuitende bal tegen de touwen te werken (1-3). Ook de trainer van Leidsche Boys kon nu met een gerust hart de moe gestreden Sem Schilthuizen wisselen en Gideon Matahelumual kon zo nog wat minuten maken. Al met al een verdiende overwinning voor Leidsche Boys, dat de koppositie behield en enkele concurrenten zag struikelen.

Met drie treffers was Housny (foto onder) de gevierde man, maar de goalgetter bleef keurig met twee voeten op de grond staan. ,,Het is voor mij een leuke bijkomstigheid, maar dit was toch echt een teamprestatie. Ik stond een paar keer op de juiste plek en gelukkig kon ik die ballen afmaken. Bij ons zijn er veel jongens die kunnen scoren. Nu was ik het en een andere keer weer iemand anders. Doordat we dit keer vrijwel iedereen aan boord hadden, moesten er keuzes worden gemaakt door de trainer. Zo speelde Leroy Brooks nu op het middenveld en dat deed hij met verve. Hij was de aangever voor de 3-1 en Jerry gaf mij bij de eerste goal een voorzet op een presenteerblaadje.”

Leidsche Boys kwam dus op achterstand, maar was daarna beter bij de les en liet ook deze tegenstander in de kou staan. ,,Het ontbrak eerst aan scherpte, maar die kwam er wel nadat we eenmaal achter stonden. In de tweede helft hebben we veel meer ons eigen spel kunnen spelen, ook met dank aan de tegenstander. Zij wilden namelijk ook voetballen en dan krijg je ruimte.”

Ismael HousnyOmdat Hazerswoudse Boys en Woubrugge verloren, is er een gaatje ontstaan waarbij UVS en Leidsche Boys nu de dienst uitmaken. ,,Ik wist dat UVS won, maar niet dat dit ten koste ging van Hazerswoudse Boys. Van Woubrugge was ik ook niet op de hoogte. Prettige berichten, dat is duidelijk. Het zal gaan tussen ons en UVS. Als wij hen pakken dan laten we het niet meer lopen. Dat wordt een cruciale pot. Alle vertrouwen dat we het gaan redden. Ik denk eigenlijk dat beide teams wat te zoeken hebben in de derde klasse.”

In de voorbije weken was er wel het nodige gemopper over de faciliteiten bij Leidsche Boys. Het hoofdveld is niet je van het en veel trainingen moesten er worden geschrapt. Een doorn in het oog van de trainer. Housny: ,,En de spelers. De club kan daar niets aan doen, maar we moeten hopen dat de gemeente ingrijpt. Ik ben er van overtuigd dat wij nog veel beter kunnen wanneer we meer zouden kunnen trainen. Mochten we naar de derde klasse gaan dan is dat ok hard nodig. Ook conditioneel gezien. Ik ga er vanuit dat er een oplossing komt en dat we twee keer per week kunnen gaan trainen.”