ts-leidscheboysDe zaterdagtak van Leidsche Boys staat volgend seizoen onder leiding van Johan Peper. Hij volgt Henk de Cler op die, net als het gros van de spelers, verkast naar Lugdunum. Voor zover nu bekend blijft er weinig over van het huidige eerste elftal, maar kwamen er al wel tal van toezeggingen binnen om de leemte op te vullen aan de Vliet.

Voor Peper kwam de knipoog vanuit het Leidse onverwacht. ,,Als een donderslag bij heldere hemel eigenlijk. Ik had al getekend bij Bernardus, waar ik verantwoordelijk ben voor het tweede en het team onder 23. Ik zou daarnaast samen gaan werken met Ronald Rosdorff, de nieuwe trainer van het eerste. Opeens was daar Leidsche Boys en daar ben ik serieus over gaan nadenken. Overigens heb ik mijn huidige club niet zomaar in de steek gelaten, want ze wisten vanaf het begin dat ik ambities had om weer hoofdtrainer te worden van een eerste elftal. Nu deed de kans zich voor en ik heb zin om er wat van te maken. Er zijn veranderingen gaande bij Leidsche Boys en het is zaak om structuur aan te brengen. Nu doet iedereen wat en dat is goed, maar het moet beter op elkaar worden afgestemd.”

Peper werkte eerder onder meer acht jaar met de jeugd van DoCoS, hij was werkzaam voor de KNVB, trainer van jeugd van SJZ en GHC, hoofdtrainer bij SVOW en in dit seizoen dus actief in Hazerswoude.

Hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. ,,Dat wordt het zeker. Veel spelers zijn weg of gaan weg of twijfelen nog. Natuurlijk hoop ik dat spelers blijven, maar ik ga er niet voor op mijn knieën liggen. Het is graag of heel niet. Een veel gehoorde klacht was dat er hier niet veel getraind kon worden, maar dat probleem is de wereld uit. We kunnen, wanneer dat nodig is, uitwijken naar het kunstgras van KZ (korfbal, red.) in Leiden Zuid-West. Voorts zijn we druk doende om spelers enthousiast te maken om bij Leidsche Boys te gaan spelen. En we mogen ons al verheugen op de nodige toezeggingen. We willen wat gaan neerzetten en toch op een zeker moment toegroeien naar het niveau van de derde klasse. En daarin willen we structureel gaan spelen. Ze waren er dit seizoen al dichtbij. Dus Leidsche Boys is niet alleen maar gezelligheid. Kijk, die gezelligheid zal er altijd blijven. Dat is mijn laatste zorg.”

Vervolgend: ,,Na de komende anderhalve week moet blijken met welke groep we gaan spelen volgend seizoen. Het einde van de overschrijvingsperiode komt in zicht. Er staat in elk geval een leuk team achter het eerste, dat ons ook kan gaan helpen. Daarin spelen veel jongens die bij GHC vandaan komen en die kunnen ook lekker ballen. Al met al wordt mijn gevoel steeds beter. Er is ook al een nieuwe hoofdsponsor binnen en het budget is uitgeschreven. Ik ga beginnen aan een leuke klus, zoveel is zeker.”

Note red: De nieuwbakken trainer van Leidsche Boys zoekt nog enkele spelers om het eerste elftal verder te versterken. Voor liefhebbers zijn mobiele nummer: 06-31780648