Football factory clubFootball Factory won en hoe. SVOW werd met 0-7 te kijk gezet. Een ongekende zege voor de Leidse laagvlieger. Gary Person beleefde een onvergetelijke middag bij de bezoekers.

,,Eindelijk stond ik eens in de spits,” zegt hij met een brede lach. ,,Normaal sta ik rechtshalf of rechtsbuiten, maar dat spits zijn bevalt me wel. Nee, ik kan me niet herinneren ooit vier keer gescoord te hebben. Misschien in de f-jes of e-tjes. Toen wonnen we nog wel eens met 16-0 of zo. Het loopt de laatste tijd beter met het team en ik pikte de afgelopen weken mijn doelpuntjes mee. Ik denk dat het trainen in de sportschool zijn vruchten afwerpt: ik ben sterker geworden.”

De doelpunten in een notendop door de gelegenheidsspits. ,,De 0-1 was een schot laag in de korte hoek waar de keeper de bal juist in de lange hoek verwachtte. 0-2 werd het door een kopbal van Mo Naciri uit een vrije bal van Stefano Voltan. 0 – 3: ik gaf de bal laag voor waarna Voltan het leer intikte. Bij 0 -4 stond ik “toevallig” op de goede plek om de bal het laatste zetje te geven. Ik stond aan het eind van een een-tweetje met Jason Chatziiouanou en maakte zo de 0-5. Centrale verdediger Sebastiaan Dingjan nam de 0-6 voor zijn rekening. 0-7: ik zag de keeper te ver voor zijn doel staan en het lukte me de bal over hem heen hoog in het doel te schieten.”

Person treurt er niet al te zeer om dat het geen officiële hattrick is. ,,Joh, dit was al uniek en het was een heel vrolijke boel na afloop. We kunnen echt wel ballen hoor, maar onze handicap is bekend: we spelen te vaak in een wisselende samenstelling. We zijn een internationaal studententeam en soms zijn er spelers op stage of vakantie. Het is niet anders.” De snelle en wendbare Person ramt zich na dit hoogstandje niet op de borst. ,,Het was een teamprestatie en ik had mijn dag.’’