ts-leidscheboysGisteravond speelden Leidsche Boys (za) en SVOW nog tegen elkaar, omdat de tweestrijd j.l. zaterdag werd afgelast. Voor beiden was het duel op zich waardeloos, maar de ploeg uit Weteringbrug won wel verrassend met liefst 4-6.

Wat voor Leidsche Boys gezien werd als een lekker trainingspotje tapten de gasten uit een heel ander vaatje. De mannen van André Markus trokken fel van leer en dat leverde al snel een voorsprong op. Leidsche Boys trad aan in een soort van feestopstelling, mede door het feit dat diverse spelers moesten passen vanwege werkzaamheden. Dat nam niet weg dat de Leidenaren geacht werden het krachtsverschil op de ranglijst luister bij te zetten. Het werd vrij snel 1-1, door niemand minder dan Kevin Wassenaar die normaal gesproken tussen de palen staat bij de ploeg van Henk de Cler. Opvallend was verder dat assistent-trainer Henk Kersten ook meespeelde.

Toch werd het een kwartier later 1-2 en zelfs 1-3 voor de gretige gasten. Sandjai Gangadin bracht de marge terug tot één, maar daarna passeerde Houssin Bezzai onbedoeld zijn eigen doelman. De laagvlieger kwam zelfs halverwege uit op 2-5.

Leidsche Boys domineerde na rust en trachtte het tij te keren, maar tal van kansen werden om zeep geholpen. SVOW kwam zelfs op 2-6, maar daarna zorgden Tim de Cler en Bezzai nog voor het negende en tiende doelpunt van de avond. Daar bleef het bij, waardoor de rood-wit-zwarten drie punten mee namen naar Weteringbrug. De overige doelpuntenmakers bij SVOW waren overigens Thijs van der Meer (2), Maarten van der Meer (2) en Zico Wesselman.

De uitslag was uiteindelijk bijzaak, omdat Leidsche Boys al was uitgeschakeld voor de titel en de nacompetitie al was bereikt. Andere zaken kregen echter voorrang aan de Vliet. Zo kopte het Leidsch Dagblad vandaag dat het zaterdagteam na dit seizoen zal verkassen naar Lugdunum. Een bericht die de geruchten van de laatste maanden, ook al eerder terug te lezen op deze website, dus bevestigde. Met het oog op de nacompetitie een weinig rooskleurig beeld voor de Vlietploeg, want als er promotie wordt afgedwongen ziet het er naar uit dat er wel spelers van buitenaf bij zullen moeten komen om de gelederen weer op kracht te brengen.

Daarnaast kan de ploeg van Henk de Cler, die op zeker met zijn broer naar de kikkers zal verhuizen, niet meer terecht op het eigen terrein. Elftalbegeleider Hen Noordervliet daarover: ,,Doordat de gemeente heeft besloten dat nacompetitie om te promoveren niet zo belangrijk is voor Leidsche Boys, is de renovatie van de grasmat op maandag 12 mei doorgezet waardoor de wedstrijden van Leidsche Boys voor de nacompetitie, met de volledige medewerking van onze buur GHC, op het hoofdveld van die club gespeeld zal worden.”

Komende zaterdag speelt Leidsche Boys in die nacompetitie eerst een uitwedstrijd. Dat zal gebeuren bij Perkouw, een ploeg uit de vierde klasse B. Daarin kwam de formatie uit Berkenwoude onder meer twee keer uit tegen Alphia, de ploeg van scheidend coach Ted van Berkel. Perkouw won twee keer van de Alphenaren. Mocht Leidsche Boys het tweeluik overleven dan wacht een dubbele confrontatie met Egelantier Boys of VVSB.