Vierde klasse A (zondag)- Toeschouwers die iets te laat de gang vanuit de warme kantine naar het voetbalveld hadden ingezet, zullen verrast hebben opgekeken toen ze zich eenmaal meldden langs ze zijlijn bij Leidsche Boys – Bodegraven. De scheids had de fluit voor de aftrap nauwelijks uit zijn mond gehaald of hij wees alweer naar de middenstip. Bodegraven gooide de bal achter de verdediging van de thuisploeg en het was meteen raak. Na tien seconden kon het strijdplan van trainer Richard de Graaf de prullenbak in en keek Leidsche Boys tegen een 0-1 achterstand aan.

Niet bepaald een droomstart, zo beaamde verdediger Chris Wassenaar. ,, Dat kan je wel zeggen. Één diepe bal en hij lag er al in. Toen hadden we wel zoiets van ‘zijn we allemaal wel wakker?’ Beetje zuur dus ja. Zo liepen we dus vanaf het begin al achter de feiten aan.’’ Gelukkig voor het thuispubliek gingen vervolgens wel de schouders eronder en vocht Leidsche Boys zich steeds meer in de wedstrijd. Hier en daar werden er wat goede mogelijkheden gecreëerd, maar toch had men moeite met de stugge manier van spelen van Bodegraven, dat als nummer twee op de ranglijst naar Leiden kwam.

Wassenaar: ,, Vooral de tweede helft zakten zij slim in en gingen ze voetballen op de counter. Het was voor ons daardoor moeilijk om door hun defensie heen te komen. Al hebben we wel wat kansen gehad die erin konden, zeker twee. Het is jammer dat die er niet in gaan. Als ie wel valt krijgen wij ook weer hoop en gaan zij ook anders voetballen. Dan wordt het een hele andere wedstrijd. Nu hielden zij het gewoon dicht achterin en was het heel erg lastig.

De Leidse hoop die er nog was vervaagde helemaal toen vlak voor tijd ook nog de 0-2 viel. Wassenaar baalde van het verlies, maar was niet geheel ontevreden. ,, Aan inzet lag het niet bij ons. Zij staan natuurlijk tweede, maar ik denk niet dat het verschil goed te zien was. Als het 1-1 was geworden was het niet raar geweest. Maar zij speelden het spelletje gewoon slim.’’

Leidsche Boys voetbalt dit seizoen over het algemeen aardig mee in de vierde klasse en vindt zichzelf terug in de middenmoot van de competitie. Wassenaar is vooral tevreden over de progressie die is geboekt ten opzichte van vorig seizoen. ,, We doen het beter dan vorig jaar. We hebben er natuurlijk ook nieuwe spelers bij gekregen die een goede meerwaarde voor ons hebben. Er zit wat meer voetbal in. Het is niet alleen maar alles bam lang naar voren, er zit echt wel voetbal in. We moeten ook gewoon blijven vechten voor elkaar, dat hoort nou eenmaal ook bij Leidsche Boys. Dat weet je ook als je hier komt voetballen, dan moet je alles inzetten.’’

Trainer Richard de Graaf was ook goed gemutst ondanks de nederlaag. ,,Er is met veel inzet gespeeld en we hebben echt wel de kansen gehad op een beter resultaat. Het is enkel jammer van onze start. Gelukkig hebben we ons er wel snel overheen kunnen zetten. Ik ben niet ontevreden over het geheel. Nu wordt het wel weer tijd voor wat winstpotjes.”

Volgende week gaat die strijdlust hopelijk mee naar laagvlieger Oosterheem. Drie punten daar zullen zeer welkom zijn om niet af te zakken naar de onderkant van de competitie.