HomeZaterdagVierde klasseLeidsche Boys (zo) laat zege uit handen glippen

Leidsche Boys (zo) laat zege uit handen glippen

-

leidsche_boys_6Vierde klasse A (zondag)- Aan de omstandigheden lag het niet, een lekker najaarszonnetje bood een goed voetbalweertje waar Leidsche Boys niet met lege handen had hoeven staan. Maar dat gebeurde wel. Ammerstol, waar eerder van gewonnen werd, kaapte nu een 2-4 overwinning weg van de Vliet. Aanvaller Marko Spasic: ,,Bij vlagen lieten we zien dat we best aardig kunnen voetballen, het is alleen doodzonde dat je na een tegendoelpunt weer inzakt en het zo weg geeft.”

leidsche_boys_5

De eerste veertig minuten had Leidsche Boys weinig in te brengen op een paar schoten na vanuit de tweede lijn. Dat Ammerstol alles op de lange bal zou zetten werd ook al gauw duidelijk en dat resulteerde ook binnen vijf minuten al in het eerste doelpunt. Kort daarna beleefden de Vlietbewoners nog een aderlating door het wegvallen van de rechtsback van der Reijden die al een wedstrijd in zijn benen had.

Ondanks dat Ammerstol constant het zelfde concept hanteerde, bleef Leidsche Boys er veel moeite mee houden en kwam het goed weg, mede dankzij stand-in keeper Joop Brandt, die op katachtige wijze in de eerste helft nog een mooie vrije trap wist te keren. Vlak voor rust kwam Leidsche Boys terug in de wedstrijd na een doelpunt van Raymond van Es, die weer eens liet zien van groot belang te zijn voor de ploeg. Na dit doelpunt liet Leidsche Boys eindelijk zien dat het wel degelijk kan voetballen.

leidsche_boys_4

Deze lijn werd doorgetrokken in de tweede helft en resulteerde zelfs in de 2-1 voor “de boys” op, waarbij het doelpunt op naam kwam van Ronald Bekooi. Leidsche Boys bleef groeien in de wedstrijd maar werd kort na het doelpunt al weer met beide benen op de grond gezet. Met een mooie volley in de verre hoek kwam Ammerstol weer op gelijke hoogte. Vanaf de 2-2 ging het bergafwaarts met Leidsche Boys . ,,Ik zou het echt niet weten waar het aan ligt. Als we hadden blijven voetballen zoals we in het begin van de tweede helft deden had er een hele andere eindstand op papier gestaan. Al mochten we na de zwakke eerste helft waarin we niet scherp waren en zwak speelde blij zijn dat we nog meededen in de wedstrijd want het had ook al 0-3 kunnen staan, doodzonde dat je daar geen gebruik van maakt”, analyseert Spasic.

Domme overtredingen bleken weer een Leids achilleshiel te zijn waardoor Ammerstol een penalty in hun schoot geworpen kreeg, die het niet onbenut liet. Spasic,,Als je weet dat ze alles op de lange bal spelen, en het ook in de rust bespreekt met elkaar verwacht je dat het beter gaat, toch lieten we ons keer op keer verrassen en krijg je een totaal onnodige penalty tegen. Ook moeten we leren onze mond eens te houden tegen elkaar en de tegenstander en niet constant vooraan willen staan bij alles wat er gebeurt.” Echter waren het niet alleen de spelers van Leidsche Boys die op de bon gingen, zo kreeg ook de coach van Ammerstol een rode kaart na herhaaldelijk commentaar op de arbitrage.

leidsche_boys_3

Spasic, die driekwart van de wedstrijd in de voorhoede acteerde waarna hij werd gewisseld, wist ook geen potten te breken. ,,Ook ik was niet scherp genoeg . We hadden het vandaag gewoon allemaal niet. Vorige week speelde we nog zo goed, dan is het zonde dat je niet doorpakt.” Wel hoopt hij over een tijdje nog steeds op deze positie in de spits te spelen. ,,Vorig jaar speelde ik bij DoCoS nog op het middenveld en kwam ik maar tot vier doelpunten, nu heb ik na 10 speelrondes er al even veel inliggen en naar mijn mening is dit ook meer mijn positie.”

Eindconclusie na de vijfde nederlaag: waar vorige week Leidsche Boys nog met hoge druk op de bal speelde, werd het nu bestreden met eigen middelen en kreeg het ook nog de 2-4 om de oren. De ploeg van Richard de Graaf is nu slechts tiende op de ladder.

Basisopstelling Leidsche Boys: Brandt, Wassenaar, Kruijs, De Groot, van der Reijden, Ramirez, van Es, Kaya, Derksen, Spasic, Bekooi.

Auteur: Milo Braun