(Zondag, 4A)- Drie van de vijf Leidse clubs in de vierde klasse op zondag leden een nederlaag. De andere twee, FC Rijnland en GOL Sport, hadden tegen elkaar moeten uitkomen maar het veld in de Mors bleek onbespeelbaar.

Roodenburg leek op voorhand als onbetwiste hekkensluiter geen noten te kunnen kraken bij kampioenskandidaat Kickers’69 en dat kwam ook uit. De Leimuidenaren herstelden zich daarmee van de 2-2 in de heenwedstrijd aan het begin van het seizoen. Voor de formatie van Anton Broers vonden Lars de Rijk (2), Sten de Hollander en Niels Uilenberg het net. Voor de vijfde treffer was de hulp nodig van een Leidenaar.

Leidsche Boys was bijna net zo kansloos in hun duel. ASC was met 3-0 te sterk en daar was weinig op aan te merken. ,,In de tweede helft hebben we het wel geprobeerd en kwamen we beter voor de dag, maar we begonnen te slap aan deze ontmoeting en dat maakte dat we achter de feiten aanliepen”, meldde Richard de Graaf namens de Boys. Voor de ploeg van Raymond Noordam scoorden Jesse Tas en Sean Goebel en Leidsche Boys scoorde eenmaal in het verkeerde doel.

DoCoS bood wel meer tegenstand tegen een ploeg uit Oegstgeest, maar trok desalniettemin met 2-1 aan het kortste eind. UDO blijft daardoor in de race voor een hoge klassering. Trainer John van Berkel zag DoCoS nog wel op voorsprong komen via Patrick Roukema, maar dezelfde speler liet vervolgens een enorme kans liggen om zijn team meer lucht te verschaffen.Uiteindelijk konden de mannen van Ronald van Wattum de score via Jan Huivenaar en Melvin Zweistra ombuigen naar winst.

Zonder te spelen bleef FC Rijnland de ranglijst aanvoeren, maar Kickers’69 naderde wel tot op een punt. Daarbij dient te worden aangetekend dat de Leidse ploeg vijftien wedstrijden speelde en Kickers’69 kwam pas veertien keer ‘in de bak’. UDO en ASC volgen op de gedeelde derde plaats met beide een verliespunt meer dan Ronald Mink’s FC Rijnland.