derby days stadVierde klasse A (zondag)-Een teleurgestelde Chris Wassenaar laat er geen misverstand over bestaan: ,,Natuurlijk gingen we naar Roodenburg om die drie punten te pakken: zij hadden nul uit twee en wij de volle winst. Van onderschatten was echter absoluut geen sprake.”

Vervolgend: ,,We gingen er vanaf het begin dan ook vol voor. Genoeg kansen ook in de eerste helft om de wedstrijd te beslissen. Rene Kruijs probeerde in een 1 op 1 situatie de bal over de keeper te stiften. Die tikte het leer echter met de vingertoppen net over. Ook ik had een kans bij de tweede paal die de keeper uit het doel hield. Zij hadden ook een paar kansjes, maar dat was het dan ook. Het liep lekker en normaal gesproken sta je met twee nul voor en win je. Ons veldspel was beter en we hadden alle vertrouwen in de tweede helft.”

Het is een oude voetbalwet: ,,Als je niet scoort, ken je niet winnen.” Zo verwoordde een bekende voetballer het ooit. Roodenburg deed dat scoren wel in de tweede helft.

Wassenaar: ,,Roodenburg scoorde, maar het waren wel kadootjes hoor. Bij het eerste doelpunt verdedigden we door het midden uit en je kunt het al raden: de bal werd onderschept en in de daarop volgende situatie schot de speler van Roodenburg ( Nasr El Gouari, red.)de bal langs onze keeper. Dat het nog erger kan bleek uit hun tweede doelpunt. Een te korte terugspeelbal werd onderschept en hun spits scoort (Mohammed Tiberkanine, red). Met een twee nul achterstand werd het moeilijk, zo niet onmogelijk terug te komen temeer daar we in de personele problemen kwamen. We hadden al drie keer gewisseld en toen kreeg Danny Velthuys na een ongelukkige botsing last van zijn hoofd. Einde verhaal dus.”

Toch is Wassenaar zeker niet somber door deze nederlaag: ,,We hebben een paar nieuwe spelers erbij en ze zijn een versterking. We gaan dit seizoen absoluut meer winnen. Die kansen die we zowel in de eerste helft als in de tweede helft kregen zullen we ook in de rest van het seizoen creëren. Dan zullen we ze benutten.”

Roodenburg toonde vorige week bij vlagen al aan tegen Warmunda aan dat het een niet te onderschatten tegenstander is en bewees dat tegen de Leidse broer. Leidsche Boys stond dan wel met lege handen, maar houdt hoop op een goed seizoen en bezet voor het moment de vierde plaats.