ts-warmundaVoorbeschouwing 7 (Warmunda, 4e klasse, za)- Hij is pas 18 jaar en maakt de overstap van de junioren naar de senioren van de dorpsclub uit Warmond. Loek is een kind van de club en heeft er vanaf de F-jes gevoetbald. Nu breekt het moment aan waarop de linksbuiten in de hoofdmacht op zaterdag zijn talenten mag gaan demonstreren.

Of hij er tegenop ziet of het een uitdaging vindt? ,,Ik heb er erg veel zin in en wil lekker gaan mee ballen. Het zal wel even wennen worden maar ik zie wel wat het wordt’, klinkt het voorzichtig optimistisch. Want een optimist moet je van huis uit wel zijn om in het blauw-witte vlaggenschip van de zaterdagtak plaats te nemen. Maar het zal roeien worden met de riemen die er voor handen zijn. Eindigde Warmunda vorig seizoen immers niet op de laatste plek in de kelder van het zaterdag amateurvoetbal?

,,Het kan alleen maar beter worden”, is de verwachting van Loek. Een uitspraak die gebaseerd is op het vorige seizoen waarin de Warmonders de twijfelachtige eer hadden om de rode lantaarn overhandigd te krijgen. Hij relateert ook aan diverse bekerwedstrijden die bepaald niet geweldig verliepen. Voor de districtsbeker werd er met 6-0 van Stompwijk verloren en tegen UDO verging het nog minder en stond er een 8-0 eindstand op het scorebord. ,,De oefenwedstrijd tegen Aarlanderveen ging beter en toen verloren we met slechts 1-0”, blikt hij positief terug. ,,Er waren nog veel jongens op vakantie dus je kunt er nu nog zo weinig van zeggen’, is hij van mening. Maar goed en wel, de Warmondse schutterij waar Loek nu een deel van uit maakt, gaf voorlopig nog niet thuis. ,,Zelf ben ik eigenlijk ook niet zo’n doelpuntenmaker biecht hij oprecht op.”

Het team dat vorig jaar de minste punten in de wacht sleepte, zag een aantal spelers vertrekken of de kistjes aan de wilgen hangen. Aanvulling van buitenaf is er niet maar het team wordt vanuit de eigen jeugd aangevuld. ,,Wij hebben momenteel een basisgroep van elf spelers en zullen in het seizoen ook een beroep moeten doen op A-junioren”, weet Vleeshouwers nu al. Een nieuw seizoen waarin de jeugdige spits ondanks alles veel zin in heeft. Hij zal en wil zich gaan bewijzen. De oppositie met teams als VVSB, Blauw Zwart en Lugdunum zal van een behoorlijk kaliber zijn. Wie is in zijn ogen de favoriet voor de titel? ,,Voor mij is dat Leidsche Boys. Vorig seizoen draaiden zij goed en werden tweede achter kampioen UVS.” En Warmunda zelf? ,,Ik hoop dat we lekker mee kunnen ballen en hoop in ieder geval dat het voor het team een beter seizoen wordt dan vorig jaar.” Inderdaad, minder dan afgelopen seizoen kan het niet gaan voor de formatie van sportpark Oosterbos.

Nog even de mutaties op een rij van de transferperiode:

Gekomen: Omri Buchman, Loek Vleeshouwers, Arthur van Dam en Rob Burley (allen eigen jeugd), Justin Stegeman (geen club).
Vertrokken: Jan Matters (VV Leiden), Kees Mens (onbekend), Rob van Bezouwen (onbekend), P. Zoons (VV Leiden).