Boshuizen_warmunda_sep_2014_DSC_0042Vierde klasse A (zaterdag)- FC Boshuizen en Warmunda kwamen uit op een gelijkspel dit weekend (1-1) en daar was Warmunda het meest tevreden mee. De Leidenaren kregen meer kansen, drongen na rust nadrukkelijk aan maar haalden de trekker maar eenmaal over en dat had Warmunda voor de pauze al gedaan.

Charl van Goozen, de nieuwe trainer bij de geelblauwen,  was derhalve niet tevreden met het resultaat. ,,Laat ik voorop stellen dat de jongens alles hebben gegeven en dat is knap gezien de stand van zaken. De topconditie is er immers nog niet, want veel spelers zijn pas net begonnen met trainen. We hebben zat kansen gecreëerd, maar we hebben ze niet kunnen verzilveren. Warmunda leunde achterover, zeker na de 0-1. Zij loerden vervolgens op de counter. Ik denk dat we verdienstelijk gespeeld hebben in elk geval. We zullen alleen wat geduldiger moeten zijn, zeker voor de goal. Onze gelijkmaker viel laat, maar was wel ruimschoots verdiend te noemen.”

Linksbuiten Loek Vleeshouwers van Warmunda had de wedstrijd flink in de been in de nastoot van de ontmoeting. ,,Zeg dat. Conditioneel was het heel zwaar en we waren blij dat het laatste fluitsignaal ging bij 1-1. Voor ons was het alleen maar tegenhouden na rust. Geen schande, want we speelden met een extreem jong team. Zelfs enkele jongens van 16 en 17 deden mee. We misten vier ervaren spelers. Dragende spelers ook. Er heeft er één een rib gebroken, een ander heeft een gescheurde meniscus, er komt er eentje terug van een enkelblessure en er is nog een speler op vakantie. Het is dus roeien met de riemen die je hebt. In dat opzicht pakken we hier knap een puntje, maar het viel niet mee. Boshuizen heeft een balvaardige ploeg.”

Warmunda kwam voor de pauze op 0-1 uit een strafschop van Peter Wansink. Vleeshouwers: ,,Ik werd diep gestuurd en mijn inzet werd weggeslagen. Dat was dus niet alleen een pingel, maar ook rood. Die kregen ze niet. In de tweede helft ging Peter er van tussen en er werd overduidelijk aan hem gehangen. Dat was ook rood, maar de scheidsrechter gaf aan dat het voortkwam uit een voordeelsituatie. Daar zijn we dus ook benadeeld. Het had dus ook 0-2 kunnen worden, maar in alle eerlijkheid moet ik stellen dat we dit punt moeten koesteren.”

Boshuizen_warmunda_sep_2014_DSC_0014

De 1-1 kwam er tien minuten voor tijd. Spits Hakim Bouchlaf was de maker van dat doelpunt. Vleeshouwers telde dus zijn zegeningen ondanks de Leidse goal. ,,We moeten het hebben van hard werken en ik zelf ook. Voor mij is het ook het eerste seizoen, hoewel ik vorig seizoen drie keer heb meegedaan. Met hard werken kunnen we onze punten pakken. Sowieso willen we geen laatste worden, maar onze trainers geloven zelfs in een positie in de middenmoot. Daar gaan we als spelersgroep maar in mee. Nu eerst maar even herstellen van deze zware exercitie.”

Note redactie: binnenkort een reeks foto’s van deze wedstrijd op onze homepage!