vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelHemd van het LijfHemd van het Lijf met Alen Stjepanovic (LSVV'70)

Hemd van het Lijf met Alen Stjepanovic (LSVV’70)

-

Hemd van het lijf vanAlen Stjepanovic
Ik ben geboren op 12 mei 1990 in Zagreb, Kroatie. Ik studeer Rechten aan de Universiteit Leiden. Tevens volg ik hier en bij de TU Delft de minor Safety, Security and Justice. Naast mijn studie ben ik sinds afgelopen zomer de voorzitter van LSVV'70.
Mijn voetballoopbaanIn de jeugd ben ik begonnen bij H.O.V. in Rotterdam. Na een tussentijds avontuur bij Excelsior heb ik jarenlang in de jeugd van XerxesDZB gespeeld. In mijn studententijd ben ik voor het eerst gaan voetballen bij de senioren. Toen ik niet goed genoeg werd bevonden voor het eerste van de vierdeklasser Leidsche Boys, ben ik bij LSVV'70 terechtgekomen.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Ik vind het naast beoefenen ook buitengewoon vermakelijk om sport te kijken. Ik volg bijvoorbeeld tennis, wielrennen en basketbal uit de NBA. Echter weet ik het meeste af van voetbal.
Hoe zou jij jouw club willen beschrijvenLSVV'70 is een geregeld zooitje met een boel verwende mooi weer-voetballers en bij het eerste hebben we een prachttrainer die het al jarenlang met ons volhoudt. We zijn bij de club gezegend met een aantal clowns die het moraal hoog houden, maar sinds dit seizoen weten we alle leden ook te betrekken bij een maatschappelijk doel in de vorm van Fonds Gehandicaptensport. Mooi om te zien dat dit allemaal mogelijk is bij onze kleine vereniging.
Mijn elf voor OranjeVermeer, Van Der Wiel, Veltman, Kongolo, Emanuelson, De Jong, Fer, Sneijder, Robben, Huntelaar, Depay
Finales CL en EL. Welke ploegenReal Madrid-Chelsea. Sevilla-Benfica.
Mooiste voetbalcomplex uit de regioIk draai nog niet zo lang mee in de regio, maar ik vond het bij DOCOS allemaal heel goed geregeld. Lekker ouderwets de kleedkamers onder de tribune, iedere speler een eigen stoel met hangers en een relatief goed veld voor zo laat in het seizoen. Daarnaast allemaal bijzonder vriendelijke mensen bij de club, al kan dat van meer clubs in de regio gezegd worden.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1. De goal van Sneijder tegen Brazilie in 2010. Nog nooit heb ik zo hard gejuicht, omdat we het allemaal na die eerste helft al hadden opgegeven en het onmogelijke gebeurde.(lof voor de redding van Stekelenburg op schot van Kaka overigens) 2. De volledige tenniswedstrijd tussen Nadal en Djokovic in de finale van de Australian Open in 2012. Nog nooit is er zo'n hoog niveau gehaald op een tennisbaan en ik betwijfel of het ooit geevenaard gaat worden. Pure waanzin wat daar gebeurde. 3. Mijn derde moment is toch wel een moment van mijzelf in het shirt van LSVV. In 2011 speelde ik mijn eerste Leidse derby tegen vv Leiden en wij hadden de punten heel hard nodig. Het was een harde wedstrijd in de regen en we na een achterstand kwamen we terug tot 1-1 toen ik de bal op de linksbackpositie kreeg. Na een prachtige aanval van ons team kon ik zo'n 15 seconden later een voorzet van Freek Jansen binnentikken. Ik weet nog dat ik na mijn balcontact een enorme tackle van de verdediger te verwerken kreeg, dus ik heb de bal nooit het doel in zien gaan. Het eerste wat ik hoorde was een kreet van de man van de assist en vervolgens het gejuich van onze fanatieke vak. Het was mijn eerste goal in de senioren en ik kan me geen mooiere situatie indenken dan de wijze waarop het geschiedde.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Ik hoop dat ik lang betrokken blijf bij LSVV'70. Mijn voorzittershamer zal ik over een paar jaar alweer doorgeven, maar daarmee zal mijn rol bij deze fantastische club niet uitgespeeld zijn. Sowieso hoop ik zo lang mogelijk te blijven voetballen, alhoewel het mij niet meezit met blessures het afgelopen jaar.
Wat vind je van het nieuwe jasje van leidenamateurvoetbal.nl? Wat lees jij vooral?Ik lees eigenlijk alles van de zaterdagtak. Het is heel mooi dat er op zo'n serieuze wijze gewerkt wordt aan verslaggeving omtrent amateurvoetbal. Hemd van het Lijf is altijd heel interessant naar mijn mening.
Social mediaIk ben voornamelijk een volger. Als ik iets tweet of retweet doe ik dit voornamelijk voor mijzelf, zodat ik het later nog een keer tegenkom. Ik gebruik het een beetje als kladblok of herinneringenblok.
Deze programma's op tv zie ik graagDocumentaires kunnen mij enorm boeien, vooral Tegenlicht vind ik uitstekend gemaakt. Uberhaupt kijk ik bijna uitsluitend naar de publieke omroep; bizar dat daarop bezuinigd wordt door de regering. Als je kijkt naar wat voor kwaliteit door de BBC geleverd wordt met belastingcenten, dan vraag ik mij af waar we mee bezig zijn in Nederland. De programmamakers van RTL en SBS verdienen zich suf met het maken van pure shit en ondertussen wordt er op de echte vakmensen bezuinigd. Het is kenmerkend voor Nederland dat het best bekeken programma van de publieke omroep, DWDD, qua opzet binnen de commerciele zenders past. Voetbal International en Koning Voetbal kijk ik echter wel graag naar.
GamenIk ben schandalig goed in Fifa 14 op de xbox. Je kunt me te allen tijde uitnodigen indien je het beter denkt te kunnen. Verder vind ik het verschrikkelijk zonde dat ik geen tijd meer heb voor Football en Cycling manager. Topspellen!
Dat vind ik nou humorRonald Goedemondt en Jonah Hill kan ik altijd luidkeels om lachen.
Dat zou ik nou nooit doenDrugs in wat voor vorm dan ook. Binnen het voetbal kan ik me echt ergeren aan spelers die constant met de scheidsrechter bezig zijn. Gewoon mondje dicht tegen de scheids. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
Daar had ik beter over na moeten denkenHet aantrekken van Michiel Ebbing als voetballer van LSVV. Uitstekende speler, maar vaak geblesseerd en een rib uit ons lijf qua budget.
De zomer van 2014 gaat er voor mij zo uitzienWK, Tour de France, eiland.
Wat een afgangDik verliezen bij Woubrugge en Wassenaar
Echt mee stoppen. Eigenlijk vanaf nu..Het volgen van Arjen Bakker op twitter. Ik heb een haat-liefde verhouding met zijn tweets. Ik wil meer, maar erger me elke keer weer kapot aan zijn invalshoek. Bijzonder hoe een fijne vent op twitter kan veranderen in een ergerlijk persoon.
LevensmottoJe hoeft niet alles te proberen.
Lekker dingMiley Cyrus
Meest opmerkelijke recente nieuwsPauw en Witteman stoppen. Hopen dat er een goede concurrent voor RTL Late Night gaat komen.
Favoriete zanger(es), band en muziekgenreDrake, Daft Punk, John Mayer. Favoriete genre heb ik niet echt.
Doe daar nou eens wat aanHet steenkolenengels van onze premier.
Doe eens normaal zegBrievenbusbedrijven
Daar kijk ik enorm naar uit en waaromIk ga over een paar maanden in Amsterdam wonen. Lijkt mij prachtig.
Mijn trainerKan alles. Coachen, trainen en levenslessen overbrengen.
Verschrikkelijk overgewaardeerdHet niveauverschil in het voetbal.
Dat wil ik graag nog even kwijtHet zou prettig zijn als amateurvoetballers beseffen dat gevaarlijke tackles op ons niveau een impact kunnen hebben op het leven van een ander. Wij doen allemaal niets liever dan een potje ballen in het weekend, maar doordeweeks hebben de meeste spelers een baan. Elkaar blesseren kan daardoor voor problemen zorgen in de privésfeer. Laten we het fair houden.
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read