Shander de VriesIn deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Shander de Vries van LSVV’70.

 

 

 

VraagAntwoord
Ik ben Shander de Vries, geboren op 31 januari 1984, te Groningen. Ik woon in Amsterdam, waar ik studeer aan de VU. Ik ben bezig met een Master Health Sciences.
Mijn voetballoopbaanMijn eerste club was V.V. Groningen. In mijn jeugd ben ik vaak verhuisd en heb ik bij meerdere amateurclubs gespeeld. Op mijn 14e kwam ik in de jeugdafdeling van F.C. Groningen waar ik tot mijn 20e heb gespeeld. Vervolgens ben ik 2 jaar actief geweest bij B.V. Veendam, waar ik een zware knieblessure opliep en eigenlijk moest stoppen met voetballen. Ik heb het nog wel geprobeerd bij S.C. Joure in de Hoofdklasse, maar fit raken lukte me niet echt meer. Na 1,5 jaar specifieke krachttraining met een personal trainer heb ik vorig jaar dan toch mijn rentree kunnen maken bij LSVV '70.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Reizen, krachttraining, poker.
Naam en plaatsen lagere en middelbare school waar je vertoefdeIk heb in Groningen, Amstelveen en Grootegast op de lagere school gezeten. In Groningen ging ik ook naar het VWO op het Augustinuscollege.
Mooiste wedstrijden die ik speeldeIn de A1 van FC Groningen speelden we het jaarlijkse Eurovoetbal toernooi met verschillende topclubs van over de hele wereld. Ook keek ik in de jeugd elk jaar uit naar de ontmoetingen met Ajax, de club waar ik van jongs af aan fan van ben geweest.
Nederlands Elftal en Guus HiddinkHiddink lijkt zijn magie een beetje kwijt; het teamproces loopt niet soepel, de resulaten zijn slecht en Guus lijkt minder ontspannen in de media dan voorheen. Wel denk ik dat hij zich met Oranje zal kwalificeren voor het EK.
Laatste vier CL en ELCL: Real Madrid, Bayern, Chelsea en Barcelona. EL: Napoli, Sevilla en 2 ploegen uit de CL, waaronder hopelijk Ajax.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds Champions League winst Ajax in 1995, Richard Krajicek die Wimbledon wint. Mijn persoonlijke hoogtepunten zijn: de dag dat ik hoorde dat ik bij F.C. Groningen mocht komen voetballen en de finaletafel die ik haalde bij de European Poker Tour in Barcelona.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Ik ben blij dat ik na jaren blessureleed weer kan voetballen voor mijn plezier. Ambities heb ik niet en ik zal per jaar bekijken of ik door zal gaan met voetballen. Vooralsnog heb ik het erg naar mijn zin bij LSVV.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welIk moet zeggen dat ik eigenlijk geen amateurploegen volg, behalve LSVV.
Leidenamateurvoetbal.nlOverzichtelijke, informatieve website, met leuke rubrieken. Het maakt het gemakkelijk de competitie waarin ik speel, te volgen. Ik bezoek de website wekelijks.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitVrijdagmiddag/avond eten en quality time met vrienden. Op zaterdag voetballen met LSVV en soms 's avonds een feestje. Op zondag kijk ik voetbal op TV.
Word ik blij vanTijd doorbrengen met mijn familie en vrienden.
Mijn familiebandenIk heb een hele lieve, hechte familie. Doodat ik in Amsterdam woon en de meeste van mijn familieleden in Groningen, zie ik ze tegenwoordig wat minder. Maar als we samen zijn is het altijd heerlijk.
Dat zou ik nou nooit doenEen man.
Spijt vanEigenlijk nergens van.
Ga ik toch eens over nadenkenDe bestemmingen van mijn volgende wereldreis.
Radioprogramma'sIk luister zelden naar de radio. Een enkele keer Langs de lijn.
Mijn voorbije vakantieBarcelona, afgelopen zomer. Een topstad.
LevensmottoGeniet elke dag optimaal van het leven.
Geen prettig mens is iemand dieLiegt en bedriegt.
Kijk ik naar uitAfrika Burn 2015, de Zuid-Afrikaanse equivalent van het Burning Man festival.
BelachelijkDe penalty die wij laatst tegenkregen in blessuretijd in de thuiswedstrijd tegen Gouda.
Top 2000, keuze top 51. You rocky my world - Michael Jackson. 2. The Boss - The Braxtons. 3. I wanna be your lover - Prince. 4. Juicy - Notorious B.I.G. 5. 15 miljoen mensen - Fluitsma, Van Tijn.
Zou ik graag beter beheersenDe Spaanse taal.
Dat mis ik wel eensDagelijks voetballen en trainen op professioneel niveau.
Mijn club en de verwachtingen voor dit seizoenWe hebben duidelijk een valse start gemaakt, staan onderaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ons, net als vorig seizoen, veilig spelen.
Deze principes streef en leef ik naBehandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Doe wat goed voelt. Daarnaast probeer ik een leven te benaderen dat ik zou leven als geld niet zou bestaan.
Verschrikkelijk overgewaardeerdHet hebben van veel geld.
Dat wil ik graag nog even kwijtLSVV gaat de beker winnen.