De laatste jaren meldde Wim Mugge gedurende het seizoen steevast dat hij het volgende seizoen niet meer op de bank zou zitten bij LSVV’70, waar hij al vanaf 1990 onafgebroken zijn manschappen sturing geeft. Iedere keer kwam hij terug op zijn beslissing, maar nu staat zijn besluit vast. Na dit seizoen verliest de studentenvereniging niet enkel de meest honkvaste trainer uit de regio, maar ook een boegbeeld. ,,Laten ze me maar als afscheidscadeau schenken dat ze ook volgend jaar derdeklasser zijn. Afscheid nemen met handhaving lijkt me wel zo prettig.”

Dat Mugge stopt is onomkeerbaar. ,,Het is genoeg zo. Tijd voor een ander. Natuurlijk zit ik er wel dubbel in, want dit is vanzelfsprekend wel ‘mijn cluppie’ geworden. Ik weet dat ik er de laatste jaren telkens tegenaan heb lopen hikken, maar ik liet me even zo vaak weer omlullen. Dan zongen ze weer voor me en besloot ik er nog een jaartje aan vast te plakken. Ze mogen nu ook nog zingen, maar mijn beslissing staat vast.”

Wim Mugge resultaatMugge (op de foto na de promotie naar de derde klasse) moet voorzien zijn van een olifantenhuid. Trainer zijn van LSVV’70 vraagt nogal wat. ,,Het is een uniek gezelschap en dito club. Vaak heb ik moeten mopperen als ik weer eens met twee man en een paardenkop op een training stond. Ik geloof echter niet in onwil bij die gasten, maar het maakt wel uit als je als speler uit Amsterdam , Den Haag of Rotterdam moet komen of dat je binnen vijf minuten van de club af zit met je fietsje. Bij ons komen de meeste nu eenmaal uit alle windstreken. Wat dat betreft is het jaar overigens wel goed begonnen. Er waren er dinsdag veertien en dat is een luxe. In dat opzicht heb ik opeens sowieso wat meer mogelijkheden om keuzes te maken. Hubert Meulman, Wouter Huisman en Michiel Ebbing heb ik er weer bij na lange tijd afwezigheid en alles bij elkaar opgeteld  kom ik zelfs uit op twintig man. Als die weelde blijft moeten we in staat zijn om ons te handhaven. Maar daar voeg ik meteen aan toe; dat is een voorzichtige bewering.”

LSVV’70 is op de competitieladder niet vrij van zorgen, overigens in lijn met de verwachtingen. Toch is de huidige stek, de tiende, een positie die voldoende is om degradatie en de nacompetitie te ontlopen. ,,Dat wordt nog wel een kluif, maar als we bijna alles aan boord hebben (de zwaar geblesseerden Nils de Groot en Freek Jansen komen niet meer in actie dit seizoen, red.) moeten we in staat zijn om ons veilig te spelen. We starten met twee cruciale wedstrijden tegen Semper Altius en Lugdunum. Ploegen die bij ons in de buurt staan. Mochten we zes punten kunnen ophalen dan zijn we een eind op streek. We zijn tot leuke dingen in staat, zo hebben we bewezen. Aan de andere kant verliezen we van Sportief en toen hadden we ons al rijk gerekend. Dat is en blijft LSVV: onvoorspelbaar.

De in Voorhout woonachtige oefenmeester noemde de naam al van de club waar het een nauwe band mee heeft. Lugdunum gaf LSVV enkele jaren terug onderdak en het bevalt Mugge prima met de studentenploeg bij de kikkers. Maar Lugdunum is wel een concurrent onderin. ,,Daar kunnen we niet om heen. Ook zij hebben een smalle selectie en moeten punten schrapen. Zij hebben er net als wij wel vertrouwen in dat het goed afloopt en dat hoop ik ook voor beide teams. Voor Lugdunum zou degradatie zonder meer erger zijn. LSVV moet af van het ‘Volendammertje’, maar het is ook weer geen ramp als we mochten degraderen. Die gasten zijn daar best wel makkelijk in onder het motto dat ze dan misschien weer een boottochtje kunnen hebben in de grachten door weer te promoveren uit de vierde klasse. Ze willen op zich net als alle andere clubs winnen, maar niet ten koste van alles. En dat vind ik op zich ook wel meer mooi. Als ik soms hoor wat er bij andere verenigingen gebeurt dan is het voor mij duidelijk dat ik als trainer al lang weg zou zijn bij een dergelijke club. In dat opzicht is er bij LSVV vrijwel nooit iets aan de hand en dat ligt mij dus wel. Afijn, als je ergens bijna 25 jaar zit zegt dat wel genoeg. Een ander zou het hier geen training volhouden waarschijnlijk. Maar voor mij nadert nu het einde en daar heb ik wel vrede mee.”