Lugdunum_football_fac_sep_2014_DSC_0077Vierde klasse A (zaterdag)- Hoewel ze dezelfde wedstrijd zagen (of in het geval van Pieter van Schie speelde), kwamen de coaches na afloop niet overeen in hun opvatting over de wedstrijd. Natuurlijk niet voor het eerst dat er door een andere bril wordt gekeken, maar minimaal wel interessant te noemen.

Lugdunum won uiteindelijk met 3-0 van Football Factory en dat lijkt op een gedecideerde overwinning. Van Schie: ,,Ik zeg ook niet dat Lugdunum had moeten verliezen, maar er zijn zeker wel gelegenheden voor ons geweest om te scoren. Ik tel al met al vijf prima kansen en daarvan ook een paar bij 0-0. Dus dan noem ik de 3-0 geflatteerd. Ik heb ook wel gezien dat zij veelvuldig in balbezit waren, maar het gaat erom wat je er mee doet. Bij ons stond het tactisch goed en het duurde ruim een uur voordat ze scoorden.”

Henk de Cler, de winnende trainer en dus voor het eerst officieel op de bank tijdens een competitiewedstrijd bij de groenhemden, was stellig. ,,Er was maar 1 ploeg die voetbalde en dat was Lugdunum. Zij verdedigden massaal en het was enkel de vraag wanneer die 1-0 zou vallen. Dat duurde vrij lang, maar na die goal was het voor mij toch echt wel duidelijk wie er zou winnen en wie daar ook recht op had. We speelden niet groots, dat moet gezegd. Het tempo lag lange tijd te laag en aan de bal ging het te gehaast. Dan kom je er dus niet makkelijk doorheen.”

Lugdunum_football_fac_sep_2014_DSC_0154

Tobias Schaafstra was in de tweede helft de eerste die het net vond en dat lukte daarna nog een keer. Leroy Brooks pikte ook zijn goaltje mee. De Cler nog eens: ,,Ik denk dat het 80 om 20% was qua balbezit. Kijk ik neem een tegenstander niks kwalijk, want iedereen mag weten hoe er wordt gespeeld. We zullen wel vaker te maken krijgen met wedstrijden waarin wij het spel moeten maken. We moeten nog sleutelen aan het elftal. Nog niet iedereen is er en de verschillen zijn klein. Tim (broer van) heb ik moeten laten invallen, maar hij moet nog onder het mes. En ik had ook een A-junior op de bank, omdat we ook willen dat het tweede sterk voor de dag komt. Die wonnen ook dik. Ontevreden spelers? Uh tja, iedereen wil in het eerste spelen. Dat lijkt me duidelijk en dus moet ik keuzes maken. Bij de ene speler valt dat beter dan bij de ander.”

Van Schie pareert de uitspraak over de defensieve bedoelingen van zijn ploeg. ,,Als wij hier vol op de aanval gaan dan verlies je deze pot zeker. Ik zou wel gek zijn. Lugdunum heeft een goede ploeg en we weten wat ze willen en wij zijn nog wel even bezig om een team te smeden. Deze week nog kwamen er spelers bij en een aantal ken ik nog niet bij naam. Zoek de verschillen, zeg maar. Dus hadden we een tactisch plan en dat werkte goed. Ons wordt tekort gedaan als deze wedstrijd enkel wordt belicht vanuit de kracht van Lugdunum. Ik herinner mij bijvoorbeeld twee situaties waarbij we ten onrechte werden afgevlagd. Dat waren grote scoringskansen.”

Lugdunum_football_fac_sep_2014_DSC_0161

Van Schie kijkt verder dan deze wedstrijd. ,,We gaan ook spelen met een Australische, Japanse en Canadese speler. Stuk voor stuk prima voetballers. En eerder hadden we er al een paar bij. Met die gasten kunnen we misschien wel linkerrijtje gaan spelen. Geef ons even de tijd. Het gaat er in elk geval professioneler aan toe dan in de eerste jaren. Met Allocacoc hebben we een prachtsponsor binnen en timmeren we verder aan de weg. Niemand hoeft meer denigrerend naar ons te doen. Let op mijn woorden, we krijgen op termijn een leuk ploegje. Met deze nederlaag kan ik vrede hebben, hoewel ik nogmaals zeg dat het ook anders had kunnen lopen.”
Note redactie: van deze wedstrijd binnenkort een serie foto’s op onze homepge!!

Comments are closed.