HomeDerde klasseLugdunumLugdunum met speels gemak langs Warmunda

Lugdunum met speels gemak langs Warmunda

-

Derde klasse A (zaterdag)- Daags na de drie oktober festiviteiten in Leiden mocht Lugdunum het afgelopen zaterdag opnemen tegen svWarmunda uit buurgemeente Warmond. In deze streekderby moest blijken wie het feestgedruis het beste verteerd had. Kinderlijk eenvoudig ging Lugdunum met de winst aan de haal. Het werd 5-0. Gezien het aantal kansen die de groenwitten kregen was deze uitslag meer dan terecht en had zelfs nog vele malen hoger kunnen uitvallen.

Aan het begin van de wedstrijd liet de Kikkerpolderploeg direct zien dat ze fris en fruitig waren. Met vlotte aanvallen stoomde de Leidse ploeg richting het doelgebied van Warmunda. Tobias Schaafstra mocht namens Lugdunum meerder malen aanleggen maar de bal verdween tot drie maal aan toe over het doel van Warmunda- keeper Arthur van Dam. Halverwege de eerste helft kwamen de groenwitten dan toch op voorsprong. Nadat aanvaller Ozan Isitir net buiten het strafschopgebied in de rug werd geduwd scoorde Peter du Prie uit de vrije trap met een mooie curve om de muur heen.

DSC_0079

Kort na het openingsdoelpunt was het meteen weer raak voor de mannen van trainer Henk de Cler. Aanvaller Sandjai Gajadien rukte op en werd in het strafschopgebied ten val gebracht. Schaafstra faalde niet vanaf de elfmeterstip en bezorgde Lugdunum een comfortabele voorsprong. Binnen afzienbare tijd werd de wedstrijd in veilige haven geschoten door Marco Harleman. Na een corner pikte hij de bal op en schoot hij fraai in de lange hoek. Hierna verslapte het spel van de kikkerpolderbewoners enigszins. Dit leverde aan aantal schietpogingen op voor Warmunda spits Rob Burley die goed werden gered door Lugdunum goalie Kevin Wassenaar. Op slag van rust mochten de blauwwitten nog een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied van Lugdunum. Helaas voor de Warmonders spatte deze inzet van Martijn Wansink uiteen op de paal.

Na rust dirigeerde Lugdunum het spel. Warmunda kwam nauwelijks aan voetballen toe en kwam nog nauwelijks over de middellijn. De Leidse formatie daarentegen combineerde er frivool op los. Na een handvol gemiste kansen werd Leroy Brooks in de zestien neergelegd en was het wederom Schaafstra die de penalty koel binnenschoot. Hierna volgden de kansen elkaar in rap tempo op en leek de wedstrijd in de dubbele cijfers te gaan eindigen. Het ontbrak enkel aan de scherpte bij de Lugdunummers en zo werd de Warmonderse formatie een oorwassing bespaard. De voorsprong werd kort voor tijd wel groter. Met een snoeiharde pegel van invaller Cem Isitir met de buitenkant van de voet verdween de bal in de kruising. Het laatste deel van de wedstrijd werd gedecideerd uitgespeeld door de ploeg van de Cler.

DSC_0084

Doelpuntermaker Tobias Schaafstra na afloop van de wedstrijd:,,Zo vlak na drie oktober verwachtte ik toch wel een moeilijke pot. Veel van de jongens waren natuurlijk de stad ingegaan, dus je weet nooit hoe zo’n wedstrijd dan afloopt. Maar uiteraard wilden we vandaag wel de drie punten binnenhalen. Al gauw merkten we dat als we echt aanzetten dat hieruit iedere keer kansen kwamen. We gingen de rust in met een comfortabele voorsprong hoewel we aan het einde van de eerste helft nog wel kansen weggaven. Dat was slordig en dat wilden we de tweede helft dan ook voorkomen. Gelukkig lukte dat ook en kregen we daarbij ook nog eens een groot aantal kansen. Uiteindelijk wonnen met 5-0, maar ik denk dat de uitslag vele malen hoger had kunnen zijn.”

Warmunda-aanvaller Leo Verdegaal over het verloop van de wedstrijd: ,,Tja, wat moet ik zeggen over deze wedstrijd? We gingen uiteraard de wedstrijd in met het doel de volle winst te halen. We kampen met behoorlijk wat blessuregevallen en stonden vandaag met een behoorlijk jonge ploeg aan de aftrap. Op voorhand wisten we dat het tegen Lugdunum een moeilijke wedstrijd zou worden want ze hebben gewoon een hele goede ploeg. Op een paar kansjes na van ons in de eerste helft was Lugdunum absoluut de bovenliggende partij vandaag. Het leek wel of wij aan het day-after drie oktober leden. Al met al was dit een terechte overwinning voor Lugdunum.” En daar was geen speld tussen te krijgen.

DSC_0085

Opstelling Lugdunum: Kevin Wassenaar, Nabil Atif (Jeremiah Matahelumual), Henkie Brandt, Nino Poulina, Tobias Schaafstra, Peter du Prie, Luther Tolud, Leroy Brooks, Ozan Isitir, Marco Harleman (Youssef Mizab), Sandjai Gajadien (Cem Isitir).

Opstelling Warmunda: Arthur van Dam, Roy Komen, Marvin de Klerk, Martijn Zierikzee, Sjoerd van de Voort, Peter Wansink, Martijn Wansink, Alex Thrower, Loek Vleeshouwers, Rob Burley, Leo Verdegaal.

Foto’s: met dank aan Gerrit du Prie