Featured_Leiden_monster_sep_2011_3_1VV Leiden kende een zeer wisselvallig seizoen. Soms werd er uitstekend gespeeld en werd er onder meer gewonnen van het hoger geplaatste VVSB en Leidsche Boys, maar soms was het huilen met de pet op getuige bijvoorbeeld de zeer moeizame 1-1uit tegen laagvlieger Football Factory. Een wijziging van het spelsysteem bracht ook niet de gewenste stabiliteit. De club eindigde in de middenmoot van de vierde klasse.

Trainer Maurice Jansen terugblikkend: ,,Daar kan ik heel kort over zijn. Eindigen op de zesde plaats: tegenvallend. We hadden toch echt gehoopt een periodetitel te kunnen pakken en nacompetitie te kunnen. Spel: veel te wisselend. Er was geen pijl op te trekken. Als ik heel eerlijk ben zat er niet meer in dan een zesde plek. We misten de voetbalkwaliteiten en konden geen goede serie neerzetten. Soms gaven we de punten wel heel makkelijk weg, maar het is zoals het is.”

Wat Jansen is meegevallen: ,, Het enthousiasme van de groep. Er was altijd een hoge opkomst bij de trainingen en ondanks soms tegenvallende resultaten gingen de jongens wekelijks vol strijdlust het veld op. Ze willen graag en op ons niveau zijn we echt heel serieus bezig. De beste wedstrijd? De eerste denk ik. Toen speelden we zoals we dat voor ogen hadden. Daarna volgde een tegenvallende reeks. We hebben het spel aangepast, maar ook dat leverde te weinig op.”

Wat er niet goed ging is duidelijk: het wisselende niveau. ,,We moeten stabieler worden. Dat is ook hét speerpunt voor volgend seizoen. Kunnen we een bepaald niveau vasthouden dan eindigen we echt hoger.”

Dat seizoen spelen we waarschijnlijk met min of meer dezelfde groep. Onze keeper stopt er noodgedwongen mee. In zijn plaats komt Sven Swinkels van de jeugd van SJZ. Verder komt Marvel Onvlee terug van DoCoS. Het zegt natuurlijk wel iets als de groep intact blijft. Blijkbaar heeft iedereen het goed naar zijn zin bij Leiden. Het is een lekkere en goede groep om mee te werken. Aan het begin van volgend seizoen ga ik de spreekwoordelijke lat neerleggen. Samen met de groep gaan we kijken of dat realistisch is. Zowel de spelers als ik hebben ambities.”

Note redactie: inmiddels vernam onze redactie ook dat Ivo Nolet overkomt van de zondagtak van Voorschoten’97.

VV Leiden, in cijfers

Totaal: 24 gespeeld, 11 keer winst, 4 keer gelijk,9 keer verlies, 57 voor, 46 tegen

Prestaties thuis: 6e : 12-20-30-22

Prestaties uit: 7e: 12-17-27-24

Grootste winst thuis: 6-0 Football Factory en Warmunda

Grootste winst uit: 0-6 SVOW

Grootste nederlaag thuis: 0-4 Woubrugge

Grootste nederlaag uit: Hazerswoudse Boys 5-2

Beste periode: 2e: 12-19-26-23

Thuis de nul gehouden: 3 keer

Thuis niet gescoord: 3 keer

Uit de nul gehouden: 2 keer

Uit niet gescoord: 1 keer