Vanaf de seizoensopening strijdt Meerburg mee voor de bovenste plaatsen. De ploeg van de afzwaaiende Nico van der Salm wil dolgraag terugkeren naar de tweede klasse en is met een aantal andere ploegen in een hevige strijd verwikkeld om de bovenste plaatsen. Om zelf niet af te haken moest er op bezoek bij rode lantaarndrager DHL worden gewonnen. Nadat de Zoeterwoudse ploeg eerder dit seizoen in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, werd er nu wel vrij eenvoudig gewonnen: 1-4.

Voor rust gebeurde er bar weinig. De thuisploeg was niet bij machte om het spel te maken en ook Meerburg had moeite om de tegenstander echt in de problemen te brengen. De wedstrijd kabbelde voort en plots schoot iedereen wakker. Het was Jelle Korbee die met een snoeiharde knal de 0-1 op het scorebord bracht. Vlak voor rust was Joep van Vuren dicht bij de 0-2, maar hij zag zijn inzet niet in het vijandelijke doel verdwijnen.

Marcel Vondeling
Marcel Vondeling

Na rust leek Meerburg wel de juiste versnelling te hebben gevonden. Weer was het Jelle Korbee die met een afstandsschot belangrijk was voor de formatie van Nico van der Salm en zo de 0-2 aantekende. DHL leek definitief geklopt en Meerburg wilde snel weglopen van de nummer laatst op de ranglijst. Marcel Vondeling, eindelijk kon hij zijn diensten verlenen aan de withemden, en Jordy Paap pikten hun treffer mee, waardoor de Zoeterwoudse ploeg toch eenvoudig weg liep. Meerburg geloofde het vervolgens wel, waarna DHL nog eenmaal het net wist te vinden. De eindstand werd zo bepaald op 1-4.

Meerburg-aanvaller Thijs van Wetten sprak van een zakelijke overwinning: ,,We hebben in de eerste helft bar weinig gecreëerd. Daarnaast kwamen we niet in de problemen, maar we haalden ons gebruikelijke niveau niet. Jelle Korbee maakte een mooie goal en daardoor werden we wel in het zadel geholpen. Aan de andere kant hebben we in de eerste helft vrijwel geen echt uitgespeelde kans gekregen en dat moet natuurlijk wel beter.”

Van Wetten is ondanks de ruime overwinning dus kritisch op zijn ploeg: ,,DHL was niet heel sterk vandaag en ze leverden ook niet al te veel strijd. We moeten eigenlijk meer brengen tegen zo’n ploeg, maar we zijn natuurlijk wel blij met de drie punten. Door deze overwinning blijven we meedoen om de bovenste plaatsen en dat is een goed gegeven. FC Lisse lijkt niet meer te achterhalen, maar daarna volgt een groep van circa vijf ploegen. We willen graag de nacompetitie halen, maar hebben nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg.”

Over volgend seizoen wist Van Wetten nog het volgende te melden: ,,Jelle Korbee is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig. Dat zou erg jammer zijn voor de ploeg, want hij is elke week nog belangrijk voor ons. We hopen dan ook dat hij er nog een jaartje aan vastplakt. Verder blijft de selectie redelijk intact en zelf blijf ik ook bij de club. Ik heb het hier prima naar mijn zin en geen spijt van mijn overstap vanaf de Boys in Hazerswoude. Wel moet ik hard blijven werken, want mijn spel is zeker nog voor verbetering vatbaar.”