HomeVierde klasseMeerburgVan Vuren (Meerburg): ,,Het mislopen van de nacompetitie zou teleurstellend zijn”

-

derby days streek(Zondag,3A)- De verschillen in 3A zijn erg klein en iedere week vinden er wel een aantal verschuivingen plaats op de ranglijst. Meerburg is daarentegen redelijk stabiel en stuurt aan op een snelle terugkeer naar de tweede klasse. De ploeg van de afzwaaiende Nico van der Salm gelooft in eigen kunnen en zou de afzwaaiende Van der Salm een mooi afscheidscadeau kunnen bezorgen.

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest er worden afgerekend met DOSR. In de seizoensopening was de ploeg van Van der Salm nipt te sterk gebleken (1-0). Het onderlinge verschil bedroeg nu slechts één punt en een overwinning zou een volgende stap in de goede richting betekenen. Na een degelijke wedstrijd gaf het scorebord 0-2 aan.

Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken, leken beide ploegen nog even wakker te moeten worden. In de eerste twintig minuten gebeurde er dan ook vrijwel niets. Uit het niets was daar opeens de voorsprong voor Meerburg. Het was Jelle Korbee die vanuit een corner binnen volleerde: 0-1.

Meerburg kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en drong de thuisploeg terug. Zo’n tien minuten na de openingsgoal werd de score verdubbeld. Dit keer was het Joep van Vuren die de trekker overhaalde. DOSR moest nu meer gaan komen en kreeg ook kansen om nog voor rust terug te komen in de wedstrijd. Met dank aan de uitstekend acterende goalie Dennis van Polanen behield Meerburg de marge van twee.

Na rust was er een duidelijk veldoverwicht voor de gastheren uit Roelofarendsveen. Erg veel kansen leverde dit overigens niet op en daarbij kon Meerburg meerdere malen gevaarlijk worden vanuit de counter. Het was Thijs van Wetten die twee goede kansen kreeg, maar beide keren schoof hij de bal naast het vijandelijke doel. Omdat ook DOSR niet meer wist te scoren eindigde deze wedstrijd in 0-2.

Joep van Vuren resultaatDoelpuntenmaker Van Vuren (foto) toonde zich een tevreden man. ,,Dit is een belangrijke overwinning voor ons. Het eerste gedeelte was wat slap, maar na twintig minuten kwamen we wat beter in de wedstrijd. We scoorden twee keer binnen tien minuten en dat is natuurlijk lekker. Daarnaast moet ik onze keeper, Dennis van Polanen, een compliment geven. Vooral in het laatste kwartier voor rust heeft hij een aantal goede reddingen verricht.”

Ondanks het feit dat Meerburg er goed voor staat op de ranglijst blijft Van Vuren realistisch. ,,Ik vind het moeilijk om uitspraken te doen over het restant van dit seizoen. We staan waar we horen te staan en doen na het gelijkspel van FC Lisse nog steeds mee om de bovenste plaats. Verder zijn er nog een aantal andere ploegen die aanspraak maken op de bovenste plaatsen, dus het wordt nog spannend. Wel denk ik dat een plek bij de eerste vier sowieso haalbaar moet zijn. Daarnaast is het niet zo dat we de nacompetitie moeten halen, maar wanneer we deze mislopen, zal het wel voor iedereen wel een teleurstelling betekenen.”

Na veertien speelrondes staat Meerburg momenteel op een gedeelde tweede plaats. Den Hoorn behaalde tot dusver evenveel punten, waarbij FC Lisse de te kloppen ploeg blijft. Het gat met de koploper bedraagt nu vier punten. De Lissenaren kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen nummer vier Full Speed.