HomeZaterdagVierde klasseMichel Wolvers (Woubrugge): ,,We hadden meer moeten profiteren’’

Michel Wolvers (Woubrugge): ,,We hadden meer moeten profiteren’’

-

Vierde klasse C (zaterdag)- Vorige week voorspelde Woubrugge-middenvelder Menno van der Leij al dat Aarlanderveen een lastige tegenstander kon zijn. Zijn verwachting werd ook werkelijkheid, want de ploeg van Arie van Duijn moest hard knokken op bezoek bij de streekgenoot. Uiteindelijk trokken de bezoekers aan het langste eind: 2-3.

Verdediger Michel Wolvers kon beamen dat het een moeilijke pot was voor de winnaars. ,,Het was een beladen derby. Dat merkte je aan alles. Veel duels en vooral harde duels. Beide ploegen speelden op het scherpst van de snede. Verder hadden ze allemaal trucjes uitgehaald. Er kwam dus echt meer bij kijken dan alleen voetbal. We hadden hier nog nooit gewonnen (laatste ontmoeting was twee seizoenen geleden: 1-1, red.). Dat benadrukte onze trainer ook.’’

Dat het moeilijk zou worden, hadden de groen-witten al snel door. Want binnen vijf minuten stond de 1-0 al genoteerd voor de thuisploeg. ,,We probeerden veel druk naar voren te geven, maar dat pakte direct verkeerd uit met dat tegendoelpunt. Het kwartier erna hadden we meer rust binnen de ploeg. We kwamen steeds beter in de wedstrijd. Daarna speelden we tot de zestienmeter goed. Alleen werd de laatste pass keer op keer niet goed gegeven. We waren op dat moment misschien te scherp en te gretig.’’

Van Duijn en zijn mannen kwamen desondanks in de eerste helft langszij dankzij een benutte penalty van Chris Verhoef. Na de pauze speelde Woubrugge volgens Wolvers misschien wel de beste twintig minuten van het seizoen. ,,Het positiespel was erg goed verzorgd en we vonden elkaar makkelijk. Bij vlagen werden zij weggespeeld.’’
AU2_7128

Tot echt grote kansen leidde het echter niet. De gasten werden ondertussen wel in het zadel geholpen toen een speler van Aarlanderveen zijn tweede gele kaart kreeg. ,,Ik vond het eigenlijk een beetje overdreven die tweede gele kaart. Er werd natuurlijk aan beide kanten op het randje gevoetbald. Dat hoort een beetje bij een derby. Maar de scheidsrechter kon de gele kaart wel trekken. Wij konden daarna niet echt profiteren van de man-meer-situatie.’’

Uit een vrije trap, die werd terug gekopt door Verhoef, maakte Ruud van de Sar wel de 1-2. De thuisploeg zette daarna alles op alles. Joris van der Hoorn leek twintig minuten voor tijd de aanval af te slaan door de 1-3 binnen te schieten uit een afgeslagen hoekschop. Maar niets was minder waar, want tien minuten later maakte Aarlanderveen het weer spannend door de marge te verkleinen naar één. Uiteindelijk kwam Woubrugge niet meer in gevaar en was de vierde overwinning op rij een feit.

,,Het valt ons zeker aan te rekenen dat we geen gebruik hebben gemaakt van de man meer situatie. De 1-2 en 1-3 vielen allebei uit een standaardsituatie. Maar goed, we hebben de drie punten en doen mee bovenin. We leven van wedstrijd tot wedstrijd en kijken wel wat er mogelijk is.’’

Woubrugge leidt nu samen met NiTA, dat Legmeervogels opvrat met 12-0 (!), uit Nieuwer Ter Aa de dans in 4C. Eerstgenoemde ontvangt aanstaande zaterdag RODA ’23 uit Amstelveen.