ts-docos(Zondag,4A)- DoCoS verraste vriend en vijand door op eigen veld ( in een uitwedstrijd, dat dan weer wel) koploper FC Rijnland te vloeren. Het werd 4-1 voor de manschappen van John van Berkel. En aan die zege was niets gestolen, zo meende routinier Niels van der Linden.

De middenvelder begreep er eigenlijk niets van. ,,Je zou kunnen zeggen in dit onstuimige weekend dat we het windje mee hadden, maar ik denk gewoon dat wij het heel aardig deden. En daarbij komt dat ik FC Rijnland niet herkende. Ze speelden ronduit slapjes en dat is normaal niets voor die ploeg. Op fysiek vlak ligt juist hun kracht en die hebben ze te weinig gebruikt. Wij hebben al teveel wedstrijden in de laatste fase uit handen gegeven, maar dit keer hebben we het een hele wedstrijd kunnen volhouden.”

Mark Cerdijn tracht DoCoS-muur (met Van der Linden) te slechten
Mark Cerdijn tracht DoCoS-muur (met Van der Linden) te slechten

Het geloof op een goed resultaat ontstond al in de eerste helft voor de withemden. ,,Mitchel van der Leek maakte de 0-1 en dat was niet tegen de verhouding in. Michael Heppener klopte vervolgens op ongelukkige wijze zijn eigen doelman (even voor rust, red.), maar toch konden we voor de tweede keer een voorsprong pakken via Marko Spasic. Een pracht van een moment, want het was meteen rust. Enkel in het laatste kwartier voor rust kakten wij wat in, maar dus zonder gevolgen.”

Na rust probeerde FC Rijnland van alles, maar DoCoS kreeg er geen kleur van op de wangen. ,,Het besef dat er een winstpartij aan zat te komen, werd steeds groter. Mitchel maakte er met zijn tweede doelpunt 1-3 van en Joshua Overvliet deed er in de laatste minuten nog een schepje bovenop.”

Ondertussen waren beide teams al wel bestraft met een rode kaart in een verder sportief duel.,, Ik zag dat allemaal niet goed, want ik was in conclave met de scheidsrechter. Maar er werd vooral mannelijk gespeeld. Overtreding, handje en klaar is Kees. Over en weer incasseren. We kennen elkaar bijna allemaal al jaren. Ik denk wel dat we wonnen van een FC Rijnland dat dus veel beter kan, zeker als ze Boudewijn Kamphues en Dexter Pardon aan boord hebben. Kamphues viel wel in, maar toen zaten wij al goed in de wedstrijd.”

DoCoS liet via diverse spelers al weten dat de doelstelling blijft om zo hoog mogelijk te eindigen en nog zoveel mogelijk punten te pakken. Het afscheid nadert en het is de ploeg de eer te na om roemloos te eindigen. ,,Het blijft eeuwig zonde. Enerzijds begrijp ik het wel want het broeit al drie jaar, maar ik vind het nog steeds ontaard jammer. Dit is mijn veertiende seizoen in 1 dus het doet me wel wat. Er staat nog steeds een fantastische groep, die ook buitenom het voetbal veel met elkaar omgaat. De sfeer is prima. Enkel is het allemaal dunnetjes. Nu hadden wij bijvoorbeeld ook maar twaalf spelers beschikbaar. Het lukt lang niet altijd om over A-spelers te beschikken wanneer dat nodig is. Dus bij een blessure of schorsing is de nood direct hoog. Toch laten we nog steeds zien dat we best leuk kunnen ballen.”

Van der Linden weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen. ,,Weet je, dit is mijn cluppie en ik had graag gebleven. Ik sluit niet uit dat ik op zaterdag ga voetballen hier, want ik denk nog wel wat jaartjes mee te kunnen. Enkel moet ik dan van alles regelen in verband met werk. Geen idee of dat lukt. We hebben met wat jongens al een gesprek gevoerd bij Leidsche Boys en Lugdunum heeft plannen voor een zondagteam. Ik weet het nu simpelweg nog niet, maar het liefst had ik eigenlijk gewoon blijven voetballen hier op zondag.”

Opstelling DoCoS: Van der Kaay, Aulic, Van Noort, Broers, Heppener, Van der Linden, Schmidt, Overvliet, Stikic, Spasic, Van der Leek.