Vierde klasse A (zaterdag)- Vorig seizoen won Football Factory een keer met 0-7 van SVOW. Dat was nogal een opvallende uitslag. De studentenploeg wint niet met de regelmaat van de klok en al helemaal niet met grote cijfers. Dit seizoen werd er ook pas twee keer gewonnen, maar vielen er toch ook weer (forse) nederlagen te noteren. Zaterdag j.l. walsten de mannen van coach Pieter van Schie echter over FC Boshuizen heen. Aan de kade werd het 2-11. Van Schie zelf eiste een hoofdrol voor zichzelf op. De bonkige spits, want voetballen doet hij ook nog steeds zelf, scoorde vier keer. In het verleden stond Van Schie in het Leidse ook al bekend om zijn scherpe neus voor het doel.

Dat FC Boshuizen zo werd vernederd had deels te maken met het feit dat Charl van Goozen liefst zeven spelers miste. Niet minder dan vier B-junioren moesten worden opgetrommeld om te kunnen spelen. Van Schie pareert: ,,Wij waren ook verre van compleet en dat zijn we sowieso zelden. Dat neemt niet weg dat wij dit keer prima hebben gevoetbald. We verslapten ook niet gaandeweg de wedstrijd en we gunden elkaar de goals. Zo werd ik zelf ook een paar keer in stelling gebracht. Het was een genot om te spelen op deze manier. We kunnen echt wel een houtje ballen, anders verlies je ook niet nipt van de koploper.”

Al snel was het 0-1 door Gary Person op een steekbal van Mo Naciri. Kort daarop werd Van Schie gevonden en die kreeg vanaf dat moment de smaak te pakken. Scoren deed hij dit seizoen nog niet, de oprichter van de club miste overigens ook veel wedstrijden, maar nu scoorde hij weer als vanouds. ,,Scoren verleer je niet hè. Ik ben redelijk fit en ik ben nu eenmaal een spits. Ik moet wel zeggen dat ik ook nog nooit zo’n makkelijke wedstrijd heb gespeeld. Ik ben 42 en heb al zoveel wedstrijden gespeeld, maar dit was ongekend.”

Pieter van Schie liet de tegenstander vier keer af trappen in historische zege van Football Factory
Pieter van Schie liet de tegenstander vier keer af trappen in historische zege van Football Factory

FC Boshuizen kwam nog tot 1-3, maar nadat het kort voor rust alweer raak was voor de bezoekers was de wedstrijd gespeeld. ,,In de rust heb ik aangegeven dat ik graag zou willen om door te zetten. Geen gemakzucht en werken aan het zelfvertrouwen. Dat is aardig gelukt, mogen we zeggen. We bleven spelen vanuit de organisatie. Leuk was ook dat de tegenstander keurig bleef spelen en niet gefrustreerd raakte. Dat is een compliment waard.”

Van Schie kijkt langer dan zijn neus lang is en ziet de tweede periode wel zitten. ,,Misschien draaf ik door, maar waarom zouden we niet mee kunnen doen? We krijgen met Leidsche Boys en Wilhelmus ploegen uit het rechterrijtje. Ook Blauw Zwart zit er tussen. Een sterke ploeg, maar als we zo spelen zijn we in staat om te verrassen. Wat ik zeg, Hazerswoudse Boys was maar al te blij met drie punten tegen ons laatst. Ik ben het eens als je zegt dat we laatst nog zijn weggevaagd. Dat was tegen Oosterheem. Toen was er geen inzet en geloofden we het wel na een achterstand. Dat was schandalig van onze kant. Dat soort excessen wil ik eruit hebben. Met 7-0 verliezen is niet meer nodig. Football Factory heft een kwalitatief sterkere groep dan ooit tevoren en in de breedte hebben we ook meer mogelijkheden. Zoals gezegd misten ook wij bepalende spelers tegen FC Boshuizen, maar er stond nog steeds een aardig elftal. En ook al ging het wel heel eenvoudig: je moet ze wel maken.”

Doelpunten Football Factory: Van Schie 4, Machida, Minks, Corte Real, Person, Voltan, Naciri 2.

Doelpunten FC Boshuizen: Sadesh Mahesh