Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys leed een blamerende nederlaag tegen Hillegersberg. Aan de Vliet werd het niet minder dan 1-9, tot grote ontsteltenis van trainer Richard de Graaf. ,,Op deze manier heb ik er geen zin meer in. Ik heb maar één hart tenslotte.”

Leidsche Boys was een aantal jaren terug het spuuglelijke eendje van de vierde klasse. Nederlagen werden aan elkaar geregen en soms liep de teller flink op voor de tegenstander. De voorbije jaren won Leidsche Boys weer terrein en kon soms verrassend uit de hoek komen. Ook de start van de competitie was veelbelovend, maar ondertussen is het heilige vuur weg en zelfs het waakvlammetje lijkt uit te zijn.

1-9, cijfers die er niet om liegen. In 2010/2011 verloor Leidsche Boys voor het laatst met dezelfde cijfers van Zoetermeer, terwijl SVLY zelfs tot 2-11 kwam. Een jaar later keerde FC Rijnland terug naar de Morsch met een 0-8 zege in de tas. Daarna bleven dit soort uitslagen in thuiswedstrijden uit. Vorige week werd wel verloren van ASW (1-4), maar dat lijkt een titelkandidaat. Toch heeft die nederlaag een dalende trend ingezet, want tegen Hillegersberg ging het geheel en al fout.

De trainer: ,,De eerste pakweg vijfentwintig minuten was er weinig aan de hand. We kwamen zelfs voor via Marco Spasic. Helaas werd het direct 1-1 en bij rust stonden we met 1-2 achter. Nog geen reden om jezelf kansloos te wanen, maar na rust ging het aan alle kanten mis. Geen bezieling, geen bereidheid om voor elkaar te werken, alle basale afspraken in de wind slaan en ga zo maar door.”

Verliezen is één, maar weggespeeld worden door eigen toedoen kan De Graaf moeilijk verkroppen. ,,Wanneer wij wel inzet tonen en niet op elkaar afgeven, kunnen wij van deze tegenstander winnen. Dat klinkt vreemd als je net zo op je lazerij hebt gekregen, maar het is niet gelogen. Ik heb me verbeten en kan hier helemaal niets mee. Op deze manier heeft het geen enkele zin om bepaalde trainingsvormen te oefenen. Het begint bij de basis en bij de bereidheid om voor elkaar te werken. Als een team. Wanneer daar geen sprake van is, heeft het geen enkel nut om inhoudelijk bezig te zijn. Ik heb ze dat ook aangegeven na afloop. Ze mogen erover gaan nadenken en dan hoor ik deze week wel wat ze wel of niet willen. Op deze manier kan ik mijn tijd wel beter besteden. Het mankeert ze aan niets, maar de laatste tijd zit het niet goed in deze groep. Verschrikkelijk jammer, want we hebben nu al vijf wedstrijden weggegooid.”

Het zat Leidsche Boys ook niet mee qua personele bezetting. ‘Kapstok’ Raymond van Es was nog steeds niet inzetbaar, blessures tijdens de wedstrijd zorgden ervoor dat de gastheer uiteindelijk met tien man eindigde en ondertussen is Renzo Oudshoorn tussen de palen terecht gekomen, eigenlijk de vierde doelman. ,,Jan Willem Besselse is voor zeven wedstrijden geschorst, onze tweede doelman Richard Gibcus geblesseerd en nummer drie, Patrick van den Hoed, verstapte zich afgelopen week en liep een scheurtje in zijn enkelband op. Tja, dan heb je ook wel pech. Overigens heeft Oudshoorn er nog aardig wat staan uithouden.”

Leidsche Boys is gezakt op de ranglijst, maar moet verder. ,,We kunnen zeker nog wat van dit seizoen maken. Maar dat alleen met jongens die zich voor 100% inzetten. Als er spelers zijn die vinden dat tachtig procent genoeg is, mogen ze thuis blijven. We hebben stuk voor stuk aardige spelers rondlopen, maar er is nul acceptatievermogen voor elkaar. Althans, dat was er wel aan het begin maar is verdwenen. Ik heb daar grote moeite mee. Let wel; ik ben geen wegloper. Maar ze mogen me nu eerst aangeven of we op deze manier doorgaan. Als dat zo is, heb ik er geen trek meer in. Maar ik ga uit van een ander scenario.”

Opstelling Leidsche Boys: Oudshoorn, Wassenaar, Koolen, De Groot, Heruer, Derksen, Kaya, Ramirez, Veldhuis, Spasic, Van der Hulst.