TS-FCBOSHUIZENElfde eindigen in de vierde klasse en toch kunnen spreken van een geslaagd seizoen. Want het gaat niet om de punten, maar het opleiden van de spelers. Dat is het doel van de zaterdagafdeling van FC Boshuizen. ,,We willen de stap vanuit de jeugd naar de senioren verkleinen. Zondag is leidend bij Boshuizen, maar de stap van de jeugd naar het eerste elftal op zondag is te groot. Daarom hebben we dit jaar het zaterdagelftal in het leven geroepen, zodat spelers kunnen wennen aan het seniorenvoetbal en ze klaar te kunnen stomen voor het eerste elftal op zondag’’, aldus Anouar Hamdi, de trainer van Boshuizen in het afgelopen seizoen.

Dit seizoen speelde Boshuizen voor het eerst met een eerste elftal op zaterdag en dat is Hamdi goed bevallen. ,,Het draait niet om de punten, maar puur om het opleiden. We hebben dit seizoen bijna alleen maar met 1e jaars senioren en 2e jaars A-junioren in het elftal gespeeld.’’

En ondanks de lage klassering in de eindstand zijn er zeker goede wedstrijden gespeeld volgens de trainer die volgend seizoen in de jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam werkzaam zal zijn. ,, Je merkte dat we tegen de betere ploegen uit onze competitie onze beste wedstrijden speelden. Uit bij UVS (de latere kampioen) kwamen we op gelijke hoogte en deden we tot de 70e minuut goed mee, maar gaven we het toch nog weg. Ook tegen Leidsche Boys (de nummer 2 van de ranglijst) speelden we een goede wedstrijd, alleen dan mis je wat ervaring om het goed uit te spelen’’, zo vertelt Hamdi.

Zoals al eerder vermeld was dit het eerste seizoen voor Boshuizen op de zaterdag. Dan mag je nog niet verwachten dat alles vlekkeloos verloopt. Hamdi heeft nog wel wat advies voor Boshuizen. ,,We zijn dit seizoen pas gestart en de zondagafdeling is natuurlijk het speerpunt, maar de zaterdagafdeling kan ook wel wat meer ondersteuning krijgen vanuit de organisatie. Ook sommige randzaken kunnen wat beter geregeld worden.’’

Wat betreft het aankomend seizoen is er nog niet veel bekend op het transferfront. Hamdi zal dus bij Sparta in de jeugdopleiding gaan werken en Charl van Goozen, die afgelopen seizoen met UVS kampioen werd in deze klasse, neemt het stokje over. ,, Zelf ga ik weg, waardoor Charl nu al een beetje bezig is met alle taken met betrekking tot volgend seizoen op zich te nemen. Ik weet alleen dat ze druk bezig zijn met drie of vier nieuwe spelers’’, aldus Hamdi. Volgend seizoen zal Boshuizen met het zaterdagteam verder gaan met het opleiden van jeugdige spelers, om ze klaar te stomen voor het vlaggenschip, het eerste elftal op zondag.

FC Boshuizen, in cijfers

Totaal: 24 gespeeld, 4 keer winst, 3 keer gelijk,17 keer verlies, 33 voor, 76 tegen

Prestaties thuis: 10e, 12-7-18-41

Prestaties uit: 12e, 12-8-15-35

Grootste winst thuis: 4-2 SVOW

Grootste winst uit: 2-3 Haagse Hout

Grootste nederlaag thuis: 0-8 Hazerswoudse Boys

Grootste nederlaag uit: 6-0 Woubrugge

Beste periode: 1e, 12-8-21-41

Thuis de nul gehouden: 1 keer

Thuis niet gescoord: 3 keer

Uit de nul gehouden: 0 keer

Uit niet gescoord: 3 keer