Vierde klasse A (zaterdag)- Bij aanwezigheid van een ruim aantal spelers beleefde Pieter van Schie de thuiswedstrijd tegen sv Wassenaar als coach vanaf de zijlijn. Hij trapte dus geen balletje mee maar genoot des te meer van de eerste overwinning van het seizoen. Wassenaar ging er met 3-1 aan. ,,Het was voor ons de dag van de waarheid.”

,,Natuurlijk ben ik blij met deze eerste overwinning maar vergeet niet dat wij in de eerste vier wedstrijden tegen de mogelijke kampioenskandidaten hebben gespeeld. Leiden, VVSB, Lugdunum en Hazerswoudse Boys zijn de ploegen die waarschijnlijk een belangrijke rol zullen gaan spelen. Vorige week bij Hazerswoudse Boys kregen wij nog complimenten maar verloren er met 1-0. Wel leuk natuurlijk om te horen maar daar schiet je niks mee op. Dat was toen de vierde nederlaag op rij, maar na deze terechte overwinning verwacht ik de goede lijn door te kunnen trekken. We moeten ons met veel ploegen kunnen meten en hebben er dit jaar een aantal goede voetballers bij gekregen. Het is een meerwaarde ten opzichte van het vorige seizoen en sommige jongens zijn bijna niet te vervangen. Ze zullen ons vast en zeker nog wel tegenkomen”, klinkt hij opportuun.

IMG_2046

Voor de gewonnen wedstrijd tegen Wassenaar had Van Schie een andere tactiek uitgestippeld. ,,Ik wilde het wel eens anders proberen en dat heeft goed uitgepakt. Maar het is moeilijk om dat in alle verschillende talen uit te leggen maar ze hebben het begrepen. De jongens hebben het goed uitgevoerd en dat geeft een goed gevoel. Wel kwamen we met 0-1 achter (treffer van Tuncay Gunes) na een overtreding die volgens mij geen overtreding was en toen dacht ik : hebben wij dat weer? Gelukkig kwamen wij nog voor de rust op gelijke hoogte door een treffer van Hector Quirante.”

Na de thee zag Van Schie dat zijn team door twee treffers van Jason Choi naar een verdiende 3-1 voorsprong werd getild. ,,Ik had hem voor het eerst in de spits gezet en hij heeft het prima gedaan”, constateerde de coach tot volle tevredenheid. De wedstrijd leek hiermee gespeeld want zoals Van Schie het typeert: ,,Wassenaar dat fysiek toch wel wat sterker was, kon na de rust geen deuk meer in een pakkie boter schieten. Wij hebben weinig meer weg gegeven en daarom was de overwinning verdiend. Een blijde Piet van Schie blikt voldaan terug op de eerste driepunten van dit seizoen die in zijn ogen volkomen terecht was. Zijn collega Dinesh Manniesing had weinig verweer. ,,Ronduit slecht voetbal van onze kant. We willen mee met de bovensten, maar zo gaat dat niet lukken.”

Football Factory is nu op gelijke hoogte gekomen met FC Boshuizen en weet Wilhelmus, dat met 1-1 gelijk speelde tegen datzelfde FC Boshuizen, en Leidsche Boys onder zich. De Vlietploeg verloor kansloos van VVSB en wacht nog op een zege. En zo’n overwinning heeft de Football Factory nu dus binnen en men verwacht dat er weldra meer volgen op het complex bij de Leidse Universiteitshallen.