Woubrugge_complex_0324Vierde klasse C (zaterdag)- In zijn eerste twee seizoenen bij Woubrugge lukte het trainer Arie van Duijn niet om bij de opening van het seizoen te winnen. Blauw Zwart en Haagse Hout staken daar een stokje voor. Dat was NSV’46 in 4C ook van plan en vlak voor tijd leek Woubrugge zelfs nul punten over te houden aan het treffen, maar de 1-2 werd alsnog omgetoverd in 3-2. Drie punten zijn dus meteen binnen. ,,En dat ook nog eens tegen een titelkandidaat. Lekker hoor”, wreef de Katwijkse oefenmeester zich in de handen.

Van Duijn sprak van een regelrechte topper. ,,Veel ploegen zijn weliswaar onbekend, maar van NSV’46 was al bekend dat het een goede ploeg heeft. Dat kwam ook uit. Zij voetbalden wat makkelijker, maar daar hebben wij een portie onverzettelijkheid tegenover gezet. Daardoor ontstond er een heerlijk open wedstrijd en ik heb me dan ook kostelijk vermaakt.”
De ploegen bleken aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. Woubrugge leek via Joris van der Hoorn op weg naar de 1-0, maar de grensrechter van dienst vlagde af voor buitenspel. ,,En zo was er nog een keer een situatie. Voor hetzelfde geld kom je in die openingsfase op 1-0 en dat speelt toch nog even lekkerder.” Dat mocht niet zo zijn en uiteindelijk scoorde enkel de ploeg uit Noorden.

Na rust werd het allemaal nog leuker en Van Duijn sprak na afloop over een ‘fifty-fifty-game’. ,,Zij hebben twee fantastische spitsen, een prima nummer tien en een aanvoerder met ervaring. Het zag er echt goed uit bij die gasten. Daar stond tegenover dat wij met onze vechtlust prima tegenstand boden. Ook Woubrugge heeft echter jongens die wat extra’s kunnen brengen met Ruud van der Sar, Chris Verhoef en Van der Hoorn. En Stan Verwoerd viel daarnaast ook nog prima in. En dat alles maakte dat wij bleven geloven in de winst, ook na de fraaie 1-2 na een geweldige pass over grote afstand.”

Rond het uur had Dennis Boer eerst voor de gelijkmaker gezorgd. Woubrugge heeft in hem een speler terug op het oude nest nadat de aanvaller jaren lang het shirt droeg van Alphense Boys, waar hij echter vastliep in zijn ontwikkeling.

Woubrugge ging nog meer met het hart spelen na de hernieuwde achterstand en NSV’46 stapte naar achteren. ,,Dat was een fout. Ze lieten ons komen en daar hebben we van geprofiteerd. Als wij mogelijkheden krijgen om naar de zestien te gaan dan worden we gevaarlijk, dat hebben we wel bewezen.”

Terwijl Woubrugge al met vier spitsen speelde prikte Boer vijf minuten voor tijd al raak voor de gelijkmaker. En het werd nog mooier voor de gastheren van de Bateweg, want in de vierde minuut van de extra tijd bracht Boer Verhoef in stelling, die zijn duel won en de bal bij Van der Sar bracht. De middenvelder aarzelde niet en daarmee kwam de eerste zege van Woubrugge tot stand. ,,Prachtig dat we zijn beloond voor het feit dat we na de 1-2 toch vol voor de winst hebben gespeeld. Je voelde het aankomen. Ik geef mijn ploeg een groot compliment, want we zijn zichtbaar meer volwassen geworden in de spelopvatting en dat geeft hoop voor dit seizoen. Nee, wij zijn zeker niet titelkandidaat nummer 1, maar we willen wel lang gaan meedoen bovenin of een periode pakken. Voor nu genieten we even na van een overwinning op een hele sterke tegenstander. Eindelijk een keer gewonnen bij de start van de competitie”, sprak Van Duijn zwaar opgelucht.

Basisopstelling Woubrugge: Tourné, Van der Ley, Wolvers, Verhoef, Luling, Van der Geyn, Van Heuveln, Van der Weijden, Van der Hoorn, Van der Sar, Boer.