ts-leidscheboysDe zondagtak van Leidsche Boys kent geen vlekkeloos seizoen. De resultaten vallen wat tegen, waardoor de Leidenaren zijn terug te vinden op de voorlaatste plaats. Ondanks deze teleurstellende rangschikking, kan de ploeg van trainer Richard de Graaf onder aanvoering van captain Raymond van Es, die dit keer ontbrak, het elke tegenstander lastig maken. Dit keer kwam kampioenskandidaat UDO op bezoek en na een boeiend duel werden de punten gedeeld: 0-0.

In het eerste deel van de wedstrijd waren beide ploegen duidelijk zoekende. Het veldspel was nog niet al te best en er viel nog weinig te genieten. Leidsche Boys liet zich terugzakken tot de middencirkel en UDO wist zich weinig raad met de geboden ruimte. Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg de touwtjes in handen. De Leidenaren trachtten gevaarlijk te worden vanuit de counter en kregen twee goede kansen. Doordat het vizier niet geheel op scherp stond, zochten beide ploegen met de brilstand de kleedkamer op.

Na de thee bleef Leidsche Boys de bovenliggende partij en het was eigenlijk wachten op de openingstreffer. Het spel van de ploeg uit Oegstgeest werd prima ontregeld en de bezoekers kregen maar weinig uitgespeelde kansen. Net als in de eerste rondgang kreeg de rood-witte thuisploeg in de tweede helft ook twee goede kansen, maar de bal wilde er deze middag niet in. Zodoende moesten beide formaties genoegen nemen met een punt.

pasfoto_zo_Leidsche_Boys_2013_2014_de_graafLeidsche Boys-trainer De Graaf kon niet meer dan tevreden zijn over het vertoonde spel van zijn ploeg: ,,In het eerste kwartier liep het nog niet zo vandaag, maar daarna deelden wij de lakens uit. We hadden een duidelijk strijdplan en lieten UDO het spel maken. We hebben deze tactiek op de heenwedstrijd gebaseerd en uiteindelijk pakte het precies uit zoals ik van tevoren had gehoopt. Zij kregen het niet voor elkaar om goed met de geboden ruimte op eigen helft om te gaan en dat is onze verdienste.”

Ondanks deze tevredenheid hield De Graaf toch een dubbel gevoel over aan de wedstrijd: ,,We hebben zowel in de eerste als tweede helft twee grote kansen gecreëerd en eigenlijk moeten we er dan minimaal één maken. Dat gebeurt niet en dan houd je een puntje over, terwijl je er eigenlijk wel drie had verdiend. Zij zijn echt nauwelijks tot kansen gekomen en mogen in hun handen wrijven dat ze een punt overhouden aan deze pot. Wel moet ik mijn ploeg een groot compliment maken. Ze hebben keihard gewerkt en er was in deze wedstrijd veel strijd en power van onze kant. We hebben UDO gewoon verrast en mijn jongens hadden drie punten verdiend.”

De Graaf had dus graag twee punten meer gehad, maar bleef vol lof over zijn ploeg: ,,De spelers die nu spelen, doen het perfect. De inzet is goed en ook kan ik tevreden zijn over de mentaliteit. Het team staat nu eigenlijk gewoon als een huis, ook dit keer zonder aanvoerder Raymond van Es die een weekend weg was. We willen het seizoen goed afsluiten en hopen deze lijn in de laatste wedstrijden door te trekken”, aldus De Graaf.

UDO is nu geheel en al uitgeschakeld voor de titel en dat feitelijk mede door toedoen van laagvlieger Leidsche Boys. In Oegstgeest werd er eerder ook al niet gescoord en dus verloor UDO vier punten aan de equipe van Richard de Graaf. Koploper Kickers’69, dat nog naar de Vliet komt, is gewaarschuwd..