derby days stadVierde klasse A (zondag)- VV Leiden wil een rol van betekenis gaan spelen in de vierde klasse en het begin is hoopgevend. Vorige week werd het versterkte SV Wassenaar teruggewezen en dit keer moest Football Factory eraan geloven (0-5). Tweevoudig doelpuntenmaker Rick Boot kan zich nu al verheugen op de volgende tegenstander. ,,Dat is Hazerswoudse Boys en we kunnen een eerste gaatje slaan.”

Boot kwam over van GHC, maar is meer kind aan huis in het Morskwartier. ,,Ik ben hier opgegroeid als speler, maar moest noodgedwongen stoppen omdat er geen jeugd meer was waarbij ik kon spelen. Toen heb ik besloten het bij GHC te gaan proberen. Daar heb ik het ook naar mijn zin gehad, maar in het tweede ging het daar serieus aan toe, terwijl het hier losser en meer ontspannen is. Ik had sowieso al aangegeven dat ik terug zou keren, zodra de kans zich voor zou doen.”

Bij terugkomst merkt Boot dat er muziek in VV Leiden zit. ,,Dat zie ik bij de trainingen, maar dat heb ik ook kunnen constateren bij de oefenwedstrijden, waarin we het goed hebben gedaan tegen derdeklassers. Die lijn proberen we nu door te trekken en ik heb het idee dat er wat te halen is voor ons. Onze overwinning op Football Factory (0-5) afgelopen zaterdag was afgetekend. Wel moet ik zeggen dat het lang duurde voordat we een gaatje konden vinden, maar daarna liepen we makkelijk weg.”

Boot scoorde zelf twee keer. ,,Bij de eerste goal kreeg ik een lange bal van achteruit. Na mijn aanname kon ik afronden in de hoek. Bij die andere treffer dook ik op bij de eerste paal en kon binnen tikken.” Brahim Lakhal scoorde eveneens tweemaal en Erik Bakker zette zichzelf ook op de kaart. Boot was blij met zijn doelpunten. ,,Ik ben nog niet zeker van een basisplaats dus elk succesje is welkom. Ik word als linksbuiten benut en dus moet je zorgen dat je in aanvallend opzicht waardevol kan zijn voor je ploeg. Ik moet nog wel wat wennen aan de ploeg en de speelwijze, want bij GHC ging het er toch anders aan toe.”

Football Factory hield VV Leiden wel lange tijd in bedwang dus moest de formatie van Maurice Jansen geduld opbrengen. ,,Zij speelden heel compact en teruggetrokken en dan weet je dat je een list moet verzinnen. Ze kwamen er ook wel brutaal uit, maar we voelden dat als we zouden scoren dat het verzet dan minder zou worden. Dat kwam ook zo uit. We hebben na rust nog veel kansen gehad om meer dan vijf goals te maken. Dit soort wedstrijden moeten wij hoe dan ook kunnen winnen. Nu staat Hazerswoudse Boys op het programma en dan kunnen we enigszins zien waar we staan. Voorlopig staan we er goed op en voor en het voelt goed weer terug te zijn bij mijn cluppie.”

Pieter van Schie, trainer en speler van Football Factory, was van mening dat zijn ploeg het weer goed deed als stoorzender, maar vond wel dat het optreden tegen Lugdunum van vorige week beter was. ,,We hadden weer wat mutaties en dat zag je terug. Toch kregen wij met Mo Naciri al snel de kans op 1-0. Normaal gesproken maakt hij dat soort kansen. Ook na rust konden we nog scoren, maar na hun 0-1 en 0-2 door slordig balverlies aan onze kant namen de krachten af en viel de discipline weg. Al met al een terechte zege voor VV Leiden, maar ik blijf er van overtuigd dat wij straks mee gaan spelen in het linkerrijtje. Ik miste nu vier belangrijke pionnen en als we compleet geraken dan komen we sterker voor de dag. Vergeet ook niet dat wij met een heel lastig programma zijn opgezadeld bij de start. Ik heb weer goede dingen gezien en als we hard blijven werken komt het goed met ons team.”