HomeZaterdagVierde klasseRien van Staveren (VV Leiden): ,,Het wordt per week slechter"

Rien van Staveren (VV Leiden): ,,Het wordt per week slechter”

-

ts-vvleiden3In de vierde klasse A werden twee wedstrijden ingehaald. Warmunda trok het thuis niet tegen Haagse Hout (0-3), maar opvallender was de uitslag tussen VV Leiden en DOSR (2-4). Voor beide teams stond weliswaar enkel de eer op het spel, maar de rood-witten van Maurice Jansen bakten er bijster weinig van en het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

Elftalbegeleider Rien van Staveren was overduidelijk in zijn bewoordingen. ,,De eerste grote kans was voor ons, maar die ging er niet in. Dat is zo ongeveer het verhaal van ons seizoen. Het zat er daarna de hele wedstrijd niet in. VV Leiden speelde heel slecht en we kunnen er niet omheen dat het per week slechter wordt.We zijn in negen minuten tijd naar de slachtbank geleid.”

Vorige week was Hazerswoudse Boys al te sterk met 5-2 en nu braken drie treffers in negen minuten de thuisploeg op. Overigens speelde VV Leiden niet thuis, omdat het eerste treffen eerder in het seizoen ook was omgezet vanwege een kermis in de Veen. DOSR speelde nu dus uit op eigen veld en kennelijk deed dat iets met de krachten. Het eerste doelpunt viel te noteren na veertien minuten en honderdtachtig tellen later werd de marge vergroot naar twee. Halverwege de eerste helft werd VV Leiden nog meer in het nauw gedreven met een derde rake klap van de rood-gelen. Joeri Devilee deed pal daarna iets terug en met een 1-3 score brak de pauze aan.

Twintig minuten na de onderbreking zorgde Emiel van Duivenbode er weer voor dat er een wedstrijd was, maar weer tien minuten later was de laatste goal van de middag een feit en die kon weer worden bijgeschreven voor de ploeg van Ron Langhout: 2-4. Voor DOSR scoorden Sam Huigsloot (2), Kevin Peyrera en Jaimy van der Meer. VV Leiden bleef zevende en zag Haagse Hout tot op twee punten naderen. Komende dinsdag wordt er opnieuw ingehaald. Dan speelt VV Leiden ook daadwerkelijk thuis en is Blauw Zwart de tegenstander.

Opstelling VV Leiden: Van de Born, Van Egmond, R. Meijers, S. Fokkema (B.Middelkoop), Van de Dop, Devilee, Siera (Van Duivenbode), Janssen, Rosier, R. Middelkoop (Filippo), B. van de Berg.