DSC_1352

Vanmorgen viel her en der al te lezen dat de nederlaag van FC Rijnland bij Bernardus de druppel is geweest voor Ronald Mink. De trainer van de Leidse club meldde na afloop dat hij zijn functie zou neerleggen en een dag later is daar geen verandering in gekomen. De zondagvierdeklasser moet dus op zoek naar een nieuwe trainer. Onze redactie sprak kort met de hevig teleurgestelde Mink.

,,Nee, ik ben niet van gedachten veranderd. Het is een optelsom geweest en na gistermiddag ben ik er klaar mee. Gisteravond heb ik al met het bestuur gesproken en aangegeven dat ik er per direct mee stop. Ik heb me al diverse keren geërgerd, recent nog bij Oosterheem (2 november, red.). Toen vroeg ik me al af wat ik nog op de bank deed. Dat had toen met alles daar te maken, maar ik heb vooral het gevoel dat ik de boel niet meer aan de praat krijg. Misschien is 3,5 jaar toch teveel geweest. Elke wissel werd aangevochten en er zijn spelers bij die het beter weten. Ik ben daar klaar mee. Nu was er eigenlijk niets aan de hand tegen Bernardus. We speelden een prima eerste helft en het had 3-3, 4-3 of 3-4 kunnen zijn. Met de 0-0 halverwege konden we leven. Na rust kwamen we goed voor de dag en maakten we 0-1. Dan wordt er een goal van ons afgekeurd en vervolgens is de organisatie bij ons weg en verlies je alweer onnodig.”

Na afloop had Mink zijn beslissing genomen en naar nu blijkt niet enkel vanuit de emotie. ,,Met twee jongens reed ik terug naar de club en die wilden me van gedachten doen veranderen. Voor mij was het echter duidelijk. Dit gaat zo niet langer. Dat heb ik het bestuur kenbaar gemaakt en zij toonden begrip. Het seizoen duurt simpelweg nog te lang als je er geen plezier meer in hebt. Dat is het verhaal. Vanmorgen kwam mijn assistent nog op mijn werk en dat stel ik zeer op prijs. Zijn poging om mij van gedachten te laten veranderen is mislukt. Ook vriendelijke app’jes van spelers heb ik op prijs gesteld, maar mijn mening is opgemaakt.”

Het bestuur van FC Rijnland zal een dezer dagen beslissingen nemen m.b.t. de toekomst ofwel wie Mink zal opvolgen bij het vlaggenschip. ,,Let wel, voor mij zal er verder niets veranderen. Ik zit hier zestien jaar alles bij elkaar en ik ben een echte Rijnlander. Misschien ga ik wel ballen bij de veteranen. In elk geval wil ik mijn plezier weer terug. Ik zal op de club blijven komen en de wedstrijden bezoeken, enkel niet meer als trainer. Even goede vrienden verder. Ik kom hier nog even graag want hier zitten mijn vrienden, ik blijf mijn biertje doen met deze mensen en gun de club het allerbeste, laat daar geen twijfel over bestaan. De doelstelling was het bereiken van de eerste drie. Dat kan nog steeds uiteraard, maar tot nu toe valt het te vaak tegen. Echt doodzonde, want als iedereen zich inzet en zijn koppie gebruikt is FC Rijnland een serieuze tegenstander in 4 A. Ik vind het oprecht erg, erg jammer. Maar het is beter zo.”