artikel image rijnlandRond de winterstop werd er bij FC Rijnland gesproken over de haalbaarheid van een periodetitel en dus nacompetitie en voorzichtig viel het woord ‘kampioenschap’ af en toe. Na de onderbreking van het seizoen ging het echter volledig mis voor de Leidse vierdeklasser. Een reeks wedstrijden ging verloren en de eerste plaats moest worden verlaten om uiteindelijk uit te komen op een povere zesde plaats. FC Rijnland komt daardoor ook volgend seizoen uit in de vierde klasse.

Trainer Mink draait er dan ook geenszins om heen. ,,Al met al is het een teleurstellend seizoen geworden en dan druk ik me nog zwakjes uit. Net als ikzelf zijn ook de spelers er nog steeds ziek van. Of eigenlijk doodziek. We stonden er prima voor en gezien de resultaten in oefenwedstrijden tijdens de winterstop nam het vertrouwen enkel maar toe. VV Leiden en Roodenburg schoven we aan de kant, maar vanaf DoCoS (gespeeld op 16 februari, red.) ging het volkomen mis. Zeven wedstrijden op rij verlies. Redenen? Spelers gingen teveel hun eigen ding doen en wisten allemaal de oplossing. Een oude kwaal bij ons. Prima dat ze allemaal mondig zijn, maar het gaat om de uitvoer en die bleef dus uit. Ook werd er opeens minder getraind en zo hebben we alles weggegooid.”

Dat laatste had niet gehoeven, temeer omdat FC Rijnland ondanks de nederlagen lange tijd mocht blijven hopen op een plek in de nacompetitie. ,,Tot bij UDO uit hadden we kansen. We stonden daar met 0-1 voor en er gloorde weer hoop. In het laatste kwartier zakten we echter door de hoeven en ook eindigden we met negen man. Dat is tevens een achilleshiel van de ploeg. Kaarten. Een speler heeft zelfs drie rode kaarten gekregen dit seizoen. Als ik optel hoeveel schorsingen er zijn geweest en dus dat er spelers niet beschikbaar waren dan schrik je je rot. Ik heb bijvoorbeeld drie verschillende spelers als laatste man gehad. J.l. dinsdag hebben we het seizoen nog geëvalueerd en daarin heb ik ook aangegeven dat we daar scherper op gaan zitten. Dit kost gewoon nodeloos punten.”

Vervolgend: ,,Nee, het was niet enkel kommer en kwel. Zo speelden we een dijk van een wedstrijd tegen Kickers’69 voor de winterstop. We verloren wel, maar we speelden prima ondanks vijf invallers. En zo waren er wel meer potten niet verkeerd, maar vergaten we onszelf wel eens te belonen. Bij Altior kregen we twaalf kansen en maakten we er eentje en zij wonnen. Toch hadden we het gewoon kunnen en eigenlijk moeten halen. En dan hadden we ook een kans gehad tijdens het toetje. Dat zie je aan ASC, UDO en GOL Sport. De ploegen in deze klasse zijn kennelijk sterker dan in de vierde klasse B, C en D. Het is een gemiste kans. Ook in het opzicht dat we als derdeklasser zeker vijf of zes spelers hadden kunnen verwelkomen. Nu moeten we blij zijn dat vrijwel iedereen blijft. Dat zegt ook wel wat over de club. Iedereen heeft het enorm naar zijn zin en deze club is ook gezond. Ook in de komende twee jaar hoeven wij niet aan een fusie te denken. Maar we willen uiteindelijk toch een keer geschiedenis schrijven en eindelijk eens derdeklasser worden. We gaan in elk geval een gooi doen in die richting volgend seizoen, want naast alle blijvers komen er toch nog wat jongens bij. Eerst zullen we even moeten afwachten in welke klasse we worden ingedeeld en nog even moeten verwerken dat het niet goed is gekomen.”

FC Rijnland, in cijfers:

Ranglijst: 6e, 22-10-2-10-32-42-35

Beste Periode: 2e, 2e plaats 7-15-17-10

Thuis: 5e, 11-15-24-19

Uit: 7e, 11-17-18-16

Grootste zege thuis: 7-1, Roodenburg

Grootste zege uit: 1-4, Roodenburg

Grootste nederlaag thuis: DoCoS, 1-4

Grootste nederlaag uit: GOL Sport, 6-3

Nul gehouden thuis: 0 keer

Niet gescoord thuis: 2 keer

Nul gehouden uit: 3 keer

Niet gescoord uit: 2 keer