HomeVierde klasseRoodenburgFarhane (Roodenburg): ,,Patrick Heijmans was met dit resultaat een gelukkig man”

-

ts-roodenburg(Zaterdag, 3A)- Wil Roodenburg nog een rol van betekenis gaan spelen in de 3e klasse A, dan zal er een serie met overwinningen neergezet moeten worden. De eerste wedstrijd na de winterstop was op papier een lekkere om te beginnen, zou je zo zeggen. De ploeg uit het bescheiden plaatsje Noorden, met de naam Sportief was de opponent. Sportief won in de eerste seizoenshelft slechts tweemaal. Roodenburg klaarde de klus relatief eenvoudig en won met 4-1.

Al eerder vertelde Patrick Heijmans op deze site dat het een hele lastige pot zou kunnen gaan worden. Daar bleek achteraf geen woord aan gelogen, gezien de eerste rondgang. Invaller Abdou Farhane geeft een korte samenvatting van de wedstrijd: ,, Het was een ietwat rommelige wedstrijd, maar wij kwamen toch al snel voor. Na een klein kwartier scoorde onze aanvoerder Erwin Verkuylen. Hij schoot de bal uit de rebound in de zestien binnen. Daarna viel de gelijkmaker. Kort daarop volgde een strafschop voor Sportief, met daarbij rood voor Hendrik Boelee. Hendrik legde een doorgebroken speler neer, en ja de regel is dan rood. Gelukkig voor ons werd de penalty gemist. De bal belandde op de lat, nadat de speler van Sportief uit was gegleden tijdens zijn trap.

Dit alles gebeurde in het eerste half uur. De 1-1 score bleef tot de rust op het scorebord staan. Farhane vervolgt:,, Daarna mocht ik mijn minuten gaan maken als voorstopper. De trainer had vooraf al wat wijzigingen aangebracht in het team, door blessures en schorsingen. Daarom stond ik voorstopper.”

Dan op naar de belangrijke voorsprong. ,,Vlak na rust maakten wij uit een counter de 1-2. Het was Mo Elhamami die de bal uit de rebound kon binnen schieten. Daarna was het Marvin Bok die de 1-3 op zijn schoen had na een goede actie, maar hij miste dit keer helaas.”

Deed Sportief ook nog iets terug in de tweede helft? ,,Jazeker, na de goede actie van Bok schoten zij (gelukkig) op de paal. Daarna was het wachten tot de 75e minuut. Ik gaf een goede pass op Wesley Lancel, die goed doorliep en de bal keihard binnen schoot: 1-3. Daarop volgde ook de 1-4. Michael van Kooperen drukte af en de bal viel via een speler van Sportief achter de doelman. Al met al toch een lastige wedstrijd.”

Wat waren de woorden van de trainer na afloop? ,,De trainer was uiteindelijk erg tevreden met het resultaat. Met tien man winnen met 1-4  maakte Patrick toch een gelukkig man”, stelde Farhane.

De trainer zelf kon de woorden van zijn speler beamen. ,,Een lekkere start en daar ben ik blij mee. In de eerste helft zijn we nogal zoekende geweest en we waren verrast door de frisse start van de tegenstander. Zij speelden met de gedachte dat ze niets te verliezen hadden en daar hadden we het voor rust niet makkelijk mee. Na de pauze hebben we de zaakjes onder controle gekregen en met tien man is dat een pluspunt. Dit is een eerste stap en we kunnen de komende weken zien of we nog meer kunnen gaan meedoen om de prijzen.”

Roodenburg won zo dus haar eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft en hijgt nu Kagia, de nummer drie, in de nek. Het doel blijft om die positie in te gaan nemen dan wel om een periodetitel naar Leiden-Noord te halen. Overigens trad Roodenburg aan met Mike Smit, normaliter in het tweede spelend. Heijmans stak een grote veer op zijn hoed. Diego Ouwerkerk speelde daardoor linksback, mede ook omdat de roodzwarten in onder meer Benny Rhioues en Jeroen Hooidonk niet beschikbare spelers had in dit duel.

Opstelling Roodenburg: Armitage, Smit, Koelink, Boelee, Ouwerkerk, Siera, E.Verkuylen, Van Kooperen, M.Verkuylen, Lancel, Bok.