ts-roodenburgMet slechts vijf punten uit tien wedstrijden bezet de zondagtak van Roodenburg de laatste plaats op de ranglijst. Enkel tegen Warmunda werd er met 2-3 gewonnen. Daarnaast werd er twee keer verdienstelijk met 2-2 gelijkgespeeld tegen GOL Sport en Kickers ’69. De andere kant van de medaille is dat er al zeven keer werd verloren, waardoor de ploeg uit Leiden-Noord de rode lantaarndrager is in de vierde klasse A.

Trainer Robin van Wieringen weet maar al te goed de vinger op de zere plek te leggen: ,,Ik kijk teleurstellend terug op de eerste helft van het seizoen. Daarmee doel ik niet eens op de laatste plaats die we op dit moment innemen. Het begon eigenlijk allemaal al in de voorbereiding, waarin ik noodgedwongen A- en B-junioren moest opstellen in wedstrijden. Dat is natuurlijk heel vervelend en het is dan ook niet vreemd dat we de competitie slecht zijn gestart. Daarnaast is het allemaal erg onrustig, omdat veel spelers hun contributie niet kunnen of willen betalen. Het betreft hier voornamelijk de spelers uit het tweede elftal, waardoor we hebben besloten dit elftal op te heffen.”

De focus ligt nu dus op het eerste elftal, waarbij er nu sprake is van een achttien koppige selectie. Volgens Van Wieringen is het van belang dat het prestatievoetbal even in de ijskast wordt gezet: ,,We moeten gewoon proberen om nog wat van de tweede seizoenshelft te maken. Plezier is hierbij het allerbelangrijkste en goede resultaten zijn daarbij meegenomen. We gaan door met de jongens die gemotiveerd zijn en gewoon hun contributie betalen en dan zien we wel waar we eindigen.”

Aanstaande zondag wordt de competitie alweer hervat tegen ASC, maar Van Wieringen moet nog maar afwachten over welke spelers hij kan beschikken: ,,Gisteren(dinsdag 14 januari) trainden we pas weer voor het eerst en dat vind ik zelf heel laat. Ik kan dan ook nog niet echt vooruit kijken naar zondag , omdat ik alle jongens  pas voor het eerst bij elkaar zag. Wel vind ik het heel erg jammer allemaal en ik had er echt veel meer van verwacht.”

Van Wieringen stopt veel energie en tijd in de club, maar krijgt er dus relatief weinig voor terug. Over zijn toekomst als trainer vertelde hij dan ook het volgende: ,,Na een geslaagd eerste seizoen zal ik na dit seizoen stoppen als trainer van Roodenburg zondag 1. Het is een uitermate moeilijk seizoen, waarin ik vooral veel moeite heb met de geringe motivatie van spelers. Ik vind het wel jammer, omdat ik hier al vanaf mijn vijfde jaar rondloop. Daarentegen is het me dit jaar gewoon erg tegen gevallen. Ik zal dan ook kijken wat er na dit seizoen op mijn pad komt.”