Derdeklasser Roodenburg kan, wanneer de balans halverwege wordt opgemaakt, nog meestrijden om een plek in de nacompetitie. Meer lijkt er niet in te zitten, maar minder dan het bereiken van de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse behoort wel tot de mogelijkheden. De Leidenaren zijn erg wisselvallig gebleken en trainer Patrick Heijmans zet dan ook voorzichtig in voor de tweede seizoenshelft.

Vorige week dinsdag stond de eerste training op het programma en afgelopen zaterdag werd er geoefend tegen de zaterdagtak van UVS, een vierdeklasser die jaagt op de titel. De ploeg uit Leiden-Noord ging met 2-0 onderuit, waarbij beide doelpunten voor rust werden gescoord (Ferry Kort, red.). De trainer over de oefenpot: ,,We begonnen aardig, maar vanaf de tiende minuut tot aan de rust was het niet veel soeps. Na rust zorgden wij ervoor dat UVS er niet meer uitkwam en kregen wij de kansen. Helaas konden we de opgelopen achterstand niet meer ombuigen. Ik kijk niet naar het resultaat, maar vind het van belang dat wij de kansen creëerden met goed voetbal. Dat moet de houvast vormen voor de herstart van de competitie. Ik moet wel zeggen dat UVS een leuk voetballende ploeg heeft, ze doen niet voor niets mee voor het kampioenschap.”

Afscheidswedstrijd Patrick HeijmansKomende zaterdag wacht hekkensluiter Sportief. Op eigen veld won de formatie van Heijmans (hier op archieffoto tijdens zijn afscheid als voetballer) met 1-0. De komende tegenstander krabbelde wat op in de laatste fase van de eerste seizoenshelft maar verloor op de valreep in een inhaalduel wel ruim van Oegstgeest (7-0). Heijmans: ,,Dit wordt voor ons direct een lastige tegenstander. Misschien wel de lastigste, hoe gek dat ook klinkt. Wij hebben tot nu toe en ook vorig seizoen niet de beste resultaten neergezet tegen de zwakkere broeders. Het wordt tijd om dat eens te doorbreken. Gezien de stand moet er ook gewonnen worden om mee te kunnen blijven doen bij de top vijf. De ploegen boven ons treffen elkaar dus we kunnen profiteren. En doen we dat niet dan mogen we zo zoetjes aan stellen dat we niet meer dan een middenmoter zijn. Dat zou teleurstellend zijn, maar dan moet je gewoonweg reëel zijn. Winnen we wel dan volgt daarna Oegstgeest en kunnen we weer vierde worden of zelfs al uitlopen op die ploeg. Voor de winterstop hebben we de vierde stek onnodig weggegeven.”

Vorig seizoen werd Roodenburg vijfde mede door regelmatig ‘gelek’ tegen staartploegen. ,,Het kostte ons elf punten en zo vergooiden we de derde of zelfs tweede plaats. Het was toen vaak alles of niets bij ons en dat is nu feitelijk niet anders. Maar goed, we hebben nog een helft van de competitie en we kunnen nog verbeteren. Vorige week donderdag waren er 31 op de training en iedereen is ook fit dus we zijn er op zich wel klaar voor.”

Of Heijmans volgend seizoen nog werkzaam is bij Roodenburg is nog onduidelijk. ,,Het liefste wel, want deze club gaat mij aan het hart. Maar ik heb ook ambities en daar wil ik voor gaan. Ik wil in elk geval niet gefrustreerd raken. Verliezen is vervelend, maar als iedereen er alles aan gedaan heeft sta ik op een andere manier een biertje te drinken na afloop dan dat ik het gevoel heb dat er niet alles uitgehaald is. Dan kan er daar strontziek van zijn, zo steek ik nu eenmaal in elkaar. Ik wil voor mezelf wel zo snel mogelijk de knoop doorhakken, zoveel is zeker. Niet enkel voor mezelf, maar ook voor de club en de huidige spelersgroep.”