Featured_WoubruggeHad men voorafgaande aan de wedstrijd Woubrugge – Leiden in de kantine gevraagd naar een voorspelling, dan was 3 – 0 vermoedelijk het meest uit de bus gekomen. ,,Een blik op de ranglijst is genoeg. Dit wordt een eenvoudige zege, was er als toelichting bij gegeven.  Was het echt een eenvoudige overwinning is echter de vraag.

,,Dat idee heb ik wel,” vertelt Woubrugge aanvaller Joris van den Hoorn. Hij  kijkt met gemengde gevoelens terug op de zege van zijn team. ,,Sinds vorige week heb ik last van een verrekte pees in mijn lies. Voetballen zit er even niet in. Frustrerend om langs de kant te moeten blijven temeer daar liesblessures meestal van langere duur zijn. Natuurlijk ben ik blij met de zege van de jongens, maar het is niet helemaal mijn zege.” Als toeschouwer heeft Van den Hoorn natuurlijk wel een mening: ,,Het eerste kwartier liep het niet bij ons. Er was afgesproken er gelijk in te kletsen, maar dat gebeurde pas na een kwartiertje toen we de 1- 0 scoorden via Chris Verhoef. Vanaf dat moment is een overwinning niet echt in gevaar gekomen. We wisten van de uitwedstrijd dat Leiden gevaar tracht te stichten via de lange bal. Die hebben we er goed uitgehaald denk ik. Na tien minuten in de tweede helft was het definitief beslist. Ruud van der Sar maakte de tweede goal en we konden de wedstrijd redelijk rustig uitspelen. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-0 nadat Verhoef een penalty benutte. Ik denk dat het een terechte uitslag is als je kijkt naar ons veldoverwicht.”

Bij Leiden-speler Bas van den Berg leven hele andere gevoelens: ,,Hoezo een terechte en te verwachten uitslag? Absoluut niet! Ok, wij speelden niet goed, maar dat deden zij ook niet. In mijn ogen waren we gelijkwaardig. Wij kwamen het veld op om die drie punten mee naar Leiden te nemen. Dat het niet lukte hebben we voor een groot deel aan onszelf te wijten. We maakten een paar onnodige overtredingen en waren niet scherp genoeg bij de vrije ballen die daarop volgden. Die standaardsituaties draaiden ons in mijn ogen de nek om. Het tweede doelpunt was een vrije trap die van richting werd veranderd. Daar kun je weinig aan doen en de derde kwam uit een penalty. Die was wel terecht overigens. Die 3-0 geeft de indruk dat we kansloos waren, nou, dat waren we niet.” Over zijn eigen spel is Van den Berg niet helemaal tevreden. ,,Ik had twee wedstrijden gemist vanwege een vakantie. Dat merk je naarmate de wedstrijd vordert wel. Conditioneel is het dan net even wat minder.” Over de rest van het seizoen is hij nuchter: ,,Uitspelen en zoveel mogelijk punten pakken, meer zit er niet in.”

Voor Woubrugge is het een ander verhaal. De titel was uit het hoofd gezet, maar door de zege van UVS tegen Leidsche Boys is er nog steeds een piepklein kansje. De twee grootste titelkandidaten komen nog naar de Bateweg en ook nummer drie VVSB moet nog uit naar Woubrugge. Na afloop van het treffen aan de Vliet werd in beide kampen gesproken over het vervolg van de competitie. Zowel bij de Boys als bij de blauwwitten leeft dat Woubrugge een bijzonder lastige kluif gaat worden. M.a.w.; Woubrugge kan nog een rol van betekenis gaan spelen. Genoeg voor inmenging in de titelstrijd of wordt het de omweg na de reguliere competitie? Of, dat kan natuurlijk ook nog, eindigt het seizoen van Woubrugge alsnog in mineur? De tijd zal het leren.

Ruud Fray