golsportMario Koswal is teruggekeerd op Southpark. Weliswaar niet bij zijn oude liefde FC Boshuizen, maar bij de groen-witte buren. ,,Zie het maar als een vriendendienst”, aldus de goed gemutste Koswal, die samen met trainer Taoufik Maatoug GOL Sport de periodetitel zag pakken.

GOL Sport is één van de zes ploegen die in de ongemeen spannende vierde klasse A nog volop in de race is voor de titel of plaats twee die recht geeft op promotie. Zondagmiddag moest de ploeg van ‘hulpkracht’ Koswal de volle buit bij Warmunda pakken om niet achterop te raken. Enkele kilometers verderop werd op sportpark De Voscuyl de kraker tussen UDO en Kickers ’69 gespeeld.

Bij puntverlies van de Leimuidenaren was GOL Sport verzekerd van de eerste periodetitel. ,,We zijn met onze ogen in Warmond en met de oren in Oegstgeest”, zei het bestuur van GOL Sport, waarmee het belang van de uitslag bij de concurrenten onderstreept werd.
De wedstrijd was koud twintig minuten onderweg of het scorebord gaf een 0-3 stand aan. In een tijdsbestek van vier minuten tijd troffen de manschappen van Taoufik en Koswal driemaal doel, daarbij enigszins geholpen door twee blunders in de defensie van Warmunda. De voorzitter van GOL Sport kon zijn ogen sluiten en zich bezig houden met wat zich afspeelde in Oegstgeest.

De groen-witten waren superieur aan de thuisclub. Met name uitblinker Othman Elhammouchi, die in de zeventigste minuut met een blessure uitviel, dolde met regelmaat zijn opponenten. Vooral de rechtervleugelverdediger van de Warmonders had een vervelende middag. De 0-4 in de 29e minuut was logisch gezien het grote krachtsverschil.

Het lijntje naar Oegstgeest meldde bij rust een 0-0 tussenstand en dus zag het er goed uit voor de kadeploeg. De 22 acteurs waren nog maar koud aan de tweede helft begonnen of de uitblinkende, Elhammouchi schoot de 0-5 binnen.

Het sierde de ploeg van trainer Egmond Blinker dat zijn manschappen bleven strijden. Warmunda had de pech dat in de 52e minuut de paal werd geraakt en later een schot van Ricky Visser net naast ging. De gastheren verdienden een eretreffer in een fase dat de manschappen uit Leiden het allemaal te mooi wilden doen. De 1-6 uit een vrije trap van Yassin Laachach was dan ook de beloning.

Inmiddels kwam vanuit Oegstgeest de 0-1 tussenstand door. Wat bij de Leidse supporters enkele fronsrimpels bezorgde. De 1-7 en de 1-8 maakte het voor de thuisclub alleen nog maar erger en de mannen van trainer Blinker snakten naar het einde. Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde los na het vernemen van de uiteindelijke 2-2 eindstand in Oegstgeest, waardoor de eerste periodetitel in het bestaan werd binnen gehaald.

Maatoug was na afloop apetrots op zijn leerlingen. ,,Het leek wel een trainingspartijtje vanmiddag. Het is de bekroning op ons werk. We hebben grote stappen gemaakt in het acceptatieproces. We speelden vanmiddag erg geconcentreerd en waren alleen bezig met de wedstrijd tegen Warmunda en daarna maar afwachten wat er bij UDO gebeurde.”

Ook Mohamed Achahbar vond dat er een teamprestatie was neergezet. ,,De sfeer zit er goed in”, aldus de in februari van Hercules overgekomen en teruggekeerde handige dribbelaar, die ook eerder bij FC Boshuizen speelde.
Achahbar is blij met de hulp van Koswal. ,,Met zijn ervaring opgedaan in de hoofdklasse kan hij ons beter maken.” De ploeg zal dit ‘oefenpotje’ snel moeten vergeten en zich gaan voorbereiden op de laatste reeks wedstrijden die wellicht tot nog meer feest kunnen gaan leiden bij de runner-up. Te beginnen met het inhaalduel en tevens topper: FC Rijnland uit.

Scoreverloop: 17. Achahbar 0-1, 18. Mouhyieddine 0-2, 21. Elhammouchi 0-3, 29. Moutaoussut 0-4, 47. Elhammouchi 0-5, 57. Mouhyieddine 0-6, 66.Laachach 1-6, 70. Mouaoussut 1-7, 77. Mouhyieddine 1-8.
Opstelling GOL Sport: Yazici, Al-Mokadem, Muhizi, Ben Aissa, Kaamouch, Bukuru, Achahbar, Moutaoussut, Elhammouchi, Mouhyieddine, Ajar.