header NAbeschouwingTerwijl nummer drie VVSB onderuit ging bij VV Leiden (2-0) en nummer vier Woubrugge niet verder kwam dan en gelijkspel bij DOSR (1-1), maakten de grootste titelkandidaten geen fout. UVS won op eigen veld nipt van SVOW, terwijl Leidsche Boys boven dreef tegen FC Boshuizen (3-1). Het mag inmiddels duidelijk zijn dat er dus nog slechts twee (Leidse) kampioenskandidaten over zijn, te weten het blauw en wit van UVS en het rood en wit van Leidsche Boys.

UVS, dat speelde zonder de geblesseerde Mark Hermenet, won dus thuis van SVOW, een ploeg die laag in de middenmoot bivakkeert. Anders dan de krappe 1-0 doet vermoeden, won UVS op zich wel eenvoudig, zo oordeelde de trainer. Charl van Goozen: ,,We hadden al vier grote kansen verprutst alvorens we op 1-0 kwamen. Na de rust hadden we er ook best wat mogen inprikken, maar het ontbrak aan scherpte. SVOW heeft wat corners en vrije trappen gekregen, maar echt grote kansen hebben ze niet gehad. Dat neemt niet weg dat ze meer tegenstand boden dan in het eerste treffen toen het 0-9 werd. In elk geval speelden wij niet denderend. Tegen Leidsche Boys vorige week waren we veel en veel scherper.”

Koen Hogenboom was op aangeven van topscorer Evert van Rest uiteindelijk de enige die een doelpunt op zijn naam kreeg, dit na ongeveer een half uur spelen. Van Goozen: ,,Omdat het lang 1-0 bleef, dacht SVOW dat er wat te halen was. Gelukkig hebben we geleerd van ons recente optreden tegen Haagse Hout. Toen gooiden we twee punten weg. Nu hebben we dus wel de drie punten in huis gehouden en zal Leidsche Boys dus moeten blijven achtervolgen.”

Zoals bekend is de discussie bij UVS nog gaande over de overstap naar de zaterdag. Medio april is er een ledenvergadering en dan moet alles duidelijk zijn. Voor Van Goozen is er nog steeds onzekerheid. ,,Het laatste dat ik te horen kreeg deze week is dat Stefan Luykx op zijn minst derde klasse wil spelen met UVS. Hij kwam en tekende voor het eersteklasserschap en dat komt dus in gevaar. Het zou dus zo kunnen zijn dat ik met UVS promoveer, maar dat het dan meteen ophoudt. Dat zou voor mij wel voelen als een kat in de zak, ja. Ik heb het hier naar mijn zin en heb hier ook tien jaar vrijwilligerswerk gedaan. Nu train ik de groep dus en ik zou graag doorgaan. Misschien is er echter geen plek meer en dat zou tegenvallen. Mocht het vierde klasse blijven voor ons dan weet ik nog niet wat ik doe. Het vervelende is dat andere clubs ondertussen ook al zijn voorzien. Voorlopig blijft het onzeker en dat is verre van leuk.”

Leidsche Boys won met 3-1 van FC Boshuizen, maar dat was niet op basis van de eerste helft. ,,Dat was ronduit dramatisch slecht van onze kant. Achteraf wonnen we wel makkelijk, omdat we ze in de tweede helft wel stuk hebben kunnen spelen. Uiteindelijk hadden we met grote cijfers kunnen winnen, maar misschien was dat geflatteerd geweest. Daarvoor was het voor rust gewoonweg te slecht en speelden we vooral tegen onszelf”, oordeelde Henk de Cler als ‘docent’ bij de Boys.

Leidsche Boys kwam voor de pauze op voorsprong via Ismaël Housny, maar de kadeploeg kwam langszij. Na de pauze stonden paal en lat succes in de weg voor de gastheer, maar Leroy Brooks en de ingevallen Bilal Karasahin kregen de bal wel over de doellijn. Ook miste de thuisploeg nog een penalty, genomen door Tim de Cler die voor rust als laatste man geposteerd was en na de thee doorschoof naar het middenveld. Sem Schilthuizen nam zijn stek achterin over.

De enige twee kampioenskandidaten in beeld
De enige twee kampioenskandidaten in beeld
De Cler: ,,Door die omzetting ging het ook beter. Daarnaast hebben we elkaar in de rust de waarheid gezegd, want we speelden zeer onder de maat. Dat was trouwens een gevolg van de twee trainingen eerder in de week. Eindelijk kunnen we trainen en sta ik met acht man. En dat na de zeperd tegen UVS. Vandaar ook dat ik wat jongens uit de basis heb gelaten. Nee, ik was not amused. Ik mag toch aannemen dat ze weten waarom het de komende tijd draait.”

Bij Leidsche Boys ontbraken voorts vaste waarden Khalid Maayad en Youssef Mizab. Beide spelers waren geschorst voor het duel met de andere Leidse club. Op de ranglijst blijft UVS leider met vier punten voorsprong op de ploeg uit Leiden Zuid-West. UVS speelt nog vijf keer en Leidsche Boys komt evenwel nog zeven keer in actie.

Football Factory verloor met 2-3 van Hazerswoudse Boys, waarbij de Leidenaren in de slotfase nog dicht in de buurt kwamen van de gelijkmaker na een 0-3 tussenstand. Mo Naciri scoorde twee keer voor de ploeg van Pieter van Schie, terwijl bij de formatie van Manfred van den Bosch Pim Schoonwater, Jeffrey Kastelein en Leo de Ruiter garant stonden voor een doelpunt. Blauw Zwart tegen Haagse Hout leverde met 1-1 geen winnaar op. Van de wedstrijden DOSR-Woubrugge en VV Leiden- VVSB worden nog ruime verslagen geplaatst.