HomeZaterdagVierde klasseUitstekende comeback levert FC Rijnland geen punten op

Uitstekende comeback levert FC Rijnland geen punten op

-

Vierde klasse A (zondag)- Als een mes door warme boter, zo sneden de razendsnelle spitsen van Bodegraven door de verdediging van Rijnland in de eerste helft. Drie keer stond de pas achttienjarige Zakeriah Zariouh aan het eind en maakte zo een echte en onvervalste hattrick.

Rijnland speelde absoluut niet slecht, maar had geen antwoord op het aanvalsspel van de gasten. Drie doelpunten die een kopie van elkaar waren: een dieptepass op de man of the match aan Bodegraven kant Frank Veelenturf die een vrije man zocht en vond. Die omspeelt de laatste verdediger of keeper en legt de bal panklaar voor Zariouh.

Rijnland voetbalde van achteruit rustig over de grond, maar in de buurt van het zestienmetergebied stokte het. De vrije man werd maar niet gevonden. Dat en de achterstand leidde aan Leidse kant tot de nodige frustratie en ergernis jegens elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter. Bodegraven werkte dit nog eens in de hand door soms wat te provoceren, waar Rijnland gretig op in ging.

In de rust gaf niemand een cent voor de kansen van de Leidse ploeg. Een simpele zege van de gasten lag in het verschiet was de overtuiging van vrijwel iedereen. Niet echter van de aanwezigen in de kleedkamer van Rijnland. ,,Daar stormde het”, vertelt Rijnland spits Damien Gerritsen na afloop. ,,Die 0-3 sloeg helemaal nergens op. We begonnen de wedstrijd alsof we die al gewonnen hadden. Zo slap en zonder inzet. In de rust hebben we elkaar flink de waarheid verteld. Het werkte wel. De tweede helft zag je het echte Rijnland, maar het was alleen jammer dat de bal niet een keer gelukkig voor ons viel. Als dat gebeurt speel je minimaal gelijk.”

Daarmee vat Gerritsen de wedstrijd in feite samen. In de tweede helft waren beide ploegen onherkenbaar. Bodegraven bleek geen wonderploeg, maar kwetsbaar en Rijnland had de rug gerecht en drukte de gasten met de rug tegen de muur. In de achtste minuut leidde dat tot een doelpunt van Boudewijn Kamphues die een vrije bal fraai inkopte. Dat bracht hoop in de Leidse harten. Twintig minuten voor tijd wist Arjan Kluivers de tweede te scoren uit een voorzet van Gerritsen. Een gelijkmaker leek heel goed mogelijk en Bodegraven wankelde. Janus van Putten raakte met een schot van afstand de bovenkant van de lat en daarvoor had Kamphues de pech dat zijn schot van dichtbij bij toeval op het lichaam van de keeper belandde.

Een paar, in de ogen van de thuisploeg discutabele, buitenspelsituaties verhitte de gemoederen behoorlijk. In het veld leken hier en daar vetes te worden uitgevochten, terwijl op andere plekken directe tegenstanders elkaar sportief overeind hielpen na een overtreding. Arjan Kluivers liet zich verbaal zo gaan dat hij tegen twee keer geel in een paar minuten aanliep. Al met al een zinderende tweede helft die Rijnland uiteindelijk met lege handen achter liet.

Winst was er voor de ploeg van trainer Ronald Mink wel in die zin, dat iedereen beseft dat er voortaan vanaf de eerste minuut de beuk erin moet. Doe je dat niet, dan kom je voor de grootste problemen te staan. De spoedige terugkeer van Daaf Mink en Mark Cerdijn kan goed nieuws betekenen. Op dit moment is men aan het Sportpark De Morsch echter de aansluiting met de top kwijt.

Rijnland – Bodegraven 2-3. Zkaria Zariouh 0-1; Zariouh 0-2, Zariouh 0-3, Kamphues 1-3, Kluivers 2-3.

Rijnland: Van der Pluym (46.Smeele), Luiten, Pardon, Kluivers, Dros, Brandt, Smeele, Oomen, Kamphues (75.Mink), Distelvelt (46.Van Putten), Gerritsen.

Bodegraven: Emonds, Mike Voordouw, Peralta, Youri Voordouw, Bakker, Veelenturf, Hellingerwerf, Zariouh (63. Hadi, 85. Hulters), Schouten (75. Laaouar), Rietveld, Vonk.

Scheidsrechter: Guptar. Toeschouwers: 75.