derby days stadOndanks de perikelen waaronder de club de laatste tijd schuil gaat, blijven de prestaties van de zaterdagtak van UVS op het veld onverminderd knap. In de derby tegen laagvlieger FC Boshuizen wist UVS, voor de zeventiende keer dit seizoen, als winnaar van het veld te stappen. Dankzij rake kopballen van Evert van Rest en Ferry Kort zette de ploeg van Charl van Goozen Boshuizen met 0-2 opzij.

Doordat titelconcurrent Leidsche Boys op bezoek bij Woubrugge niet verder kwam dan een gelijkspel, leidt UVS nu de dans om de titel met zes punten voorsprong. Omdat Leidse Boys twee wedstrijden minder speelde, staan de titelkandidaten in verliespunten op gelijke hoogte.

Voor Boshuizen betekende de 0-2 alweer de dertiende nederlaag van het seizoen. ,,Ons spel is beter geworden en er heerst een positieve sfeer in de groep”, blijft doelman Fenno Blikman optimistisch. Sinds drie weken is Blikman het nieuwe gezicht onder de lat bij de kwakkelende ploeg. ,,Ik heb vroeger wel vaker gekeept, maar de laatste jaren was ik toch vooral veldspeler. Het bevalt prima om weer op doel te staan. De vorige twee wedstrijden stopte ik in beide duels een penalty, en vandaag stond ik ook wel m’n mannetje.”

Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor FC Boshuizen. Vanuit een aanval over de vleugel belandde de bal op het hoofd van Evert van Rest, die met de rake kopbal zijn team in een zetel zette. Op vrijwel identieke wijze wist ook collega-aanvaller Ferry Kort, kort na rust, zijn naam op het denkbeeldige scorebord te koppen. Mede door een goed optreden van doelman Blikman, bleef FC Boshuizen verdere schade bespaard.

,,We konden op het begin niet echt ons spel spelen. Van beide kanten werd er fel gevoetbald. Achterin stond het goed, maar we kwamen er moeilijk uit. Het veld was ook behoorlijk slecht,” weet UVS-er Steven Prudhomme van Reine. De Leidenaar zag vanaf de kant toe hoe zijn teamgenoten de overwinning binnensleepte. ,,Vorige week tegen SVOW (1-0 winst, red.) moest ik geblesseerd van het veld. Ik had nog te veel last van m’n meniscus om vandaag te spelen.”

Cruciaal voor de wedstrijd was de rode kaart voor Karam, waar FC Boshuizen na een half uur spelen tegenaan liep. ,,Onterecht,” zo oordeelt Blikman. ,,Karam werd er ingeluisd. Toen de scheidsrechter niet keek werd er een overtreding op hem gemaakt. Hij reageerde door die man (Joeri Onderwater, red.) een duw te geven. Waarop de scheidsrechter gelijk rood trok.”

De malaise houdt daarmee aan voor de Boshuizenaren, de lijst met spelers waarop coach Anouar Hamdi geen beroep op kan doen groeit en groeit. ,,Vandaag misten we twee spelers door schorsingen, en vier vanwege blessures. Er valt weinig te kiezen voor onze coach, daardoor konden we ook maar één keer wisselen vandaag,” weet Blikman.

In tegenstelling tot FC Boshuizen, valt er voor UVS wederom weer een hoop te lachen. Dat gebeurt dan ook, blijkt uit de woorden van Prudhomme van Reine. ,,De sleutel tot ons succes, is dat we een hechte groep zijn. Na de wedstrijd blijven we met z’n allen in de kantine een biertje doen, en gaan daarna ook met z’n allen uit,” vertelt de flankspeler.

De komende weken moet duidelijk worden wat UVS’ plannen (zondagvoetbal wordt recreatief), concreet gaan betekenen voor Prudhomme van Reine en zijn teamgenoten. ,,Wij willen in ieder geval gewoon als team door. De klik is er nu. Het is prima als er nog betere spelers bijkomen, maar ik kan me voorstellen dat het voor hun (de zondagafdeling, red.) niet leuk is dat het zo moet gaan. De beste stuurlui staan aan wal, zeggen ze, ik had toch voor een andere aanpak gekozen. Het is zonde dat er nu zoveel gasten weggaan.”

Opstelling FC Boshuizen: Blikman; Fusie, Derksen, Ramisey, Westenburg; Karim, Weerda, Karam; Inchomer, Miftari, Badrinio (Ait Blal).

Opstelling UVS: De Groot; Rexen, Onderwater, Maaskant, Smit; Hermenet, Hogenboom (De Vrind), De Boer (Vink), Oudenaarden (Van Heiningen), Kort, Rest.