derby days stadDe zondagtak van Roodenburg beschikt dit seizoen over een smalle selectie en behaalde tot dusver slechts één overwinning. Wel werd er tegen GOL Sport en Kickers ’69 knap gelijk gespeeld, maar door puntenaftrek staat de ploeg van Robin van Wieringen met slechts één punt troosteloos onderaan. DoCoS doet het daarentegen een stuk beter. Na een vliegende start en een mindere fase daarop volgend is de ploeg momenteel terug te vinden in de middenmoot. Dit weekend stond de clash tussen de twee Leidse ploegen op het programma. Van een spannende derby was nimmer sprake, want na negentig minuten gaf het scorebord 0-6 aan.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het de ploeg van John van Berkel dat de touwtjes in handen had. Het was eigenlijk wachten op de openingstreffer en via Roy van Berkel kwam die er ook: 0-1. De blauw-zwarten uit Leiden-Noord kregen wel een aantal mogelijkheden, maar DoCoS beschikt simpelweg over meer kwaliteit. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Vladimir Stikic de marge naar twee tilde. Nog voor rust wist ook Danny Boers het net te vinden, waardoor de wedstrijd al vroegtijdig was beslist.

Na rust bleef de ploeg van Van Berkel een stuk sterker en de vraag was hoe groot de score deze middag zou uitvallen. Mitchel van der Leek tekende voor de 0-4 en misschien konden de dubbele cijfers wel worden gehaald. Natuurlijk probeerde de ploeg van Van Wieringen de schade te beperken door hard te blijven werken. Uiteindelijk werd Danny Boers de man van de wedstrijd, doordat hij na rust ook nog twee keer trefzeker was. Hierdoor bracht hij zijn totaal op drie treffers en kreeg hij een hattrick achter zijn naam.

Doelpuntenmaker Mitchel van der Leek vond dat zijn ploeg ondanks de ruime overwinning niet geweldig speelde. ,,Voetballend waren we een stuk beter dan Roodenburg en we maakten een aantal leuke doelpunten. We speelden wel redelijk, maar heel goed was het nou ook weer niet. De uitslag is natuurlijk prima, maar we hadden er veel meer kunnen maken. Volgende week spelen we thuis tegen Leidsche Boys en dan zal er toch nog wel een tandje bij moeten.”

Roodenburg-verdediger Mounis Asbihi toonde zich realistisch en berustte in de nederlaag: ,,De eerste helft ging wel redelijk en we kregen ook een aantal kansen. We kwamen 0-1 achter uit een corner en toen werd het wel wat moeilijker. Nadat ik vervolgens zelf een foutje maakte, werd het 0-2. Nog voor rust scoorden ze ook de 0-3 en dat was natuurlijk erg zonde. In de tweede helft was DoCoS een stuk beter dan wij en ik denk dan ook dat de 0-6 eindstand niet meer dan terecht is.”

Daarnaast vertelt Asbihi dat het team probeert er nog het beste van te maken in het restant van de competitie: ,,We doen ons best en blijven er met zijn allen voor gaan. De sfeer in de groep is prima en we willen het seizoen op een leuke manier afsluiten met elkaar. Nadat ik vorig seizoen in het tweede elftal speelde, is dit seizoen mijn vuurdoop in het eerste. Ik heb het hier naar mijn zin en zal volgend jaar ook voor Roodenburg uitkomen.”

Bij DoCoS willen ze het seizoen ook op een leuke manier afsluiten, vertelt Van der Leek: ,,We zijn natuurlijk super goed aan de competitie begonnen, maar plots verloren we drie keer op rij. Ook na de winterstop hebben we een aantal keer dure punten verspeeld in de slotfase, waardoor we niet meer in de top staan. Het nieuws dat DoCoS zich vanaf volgend seizoen volledig op de zaterdag gaat richten, viel wel rauw op ons dak. Ik vind het heel erg jammer dat het zo moet gaan en daarin ben ik niet de enige. Zo speelt een jongen als Niels van der Linden al zo’n veertien jaar voor DoCoS zondag 1 en ineens wordt de stekker er dan uit getrokken. Dan moet je wel even slikken, maar we proberen er met het team nog het beste van te maken. Veel jongens hebben ook de intentie om volgend seizoen samen weer een team te vormen, maar daar is nog wel enige onzekerheid over. We zullen dan ook wel zien hoe het uiteindelijk zal lopen.”