240214__Boshuizen_football_factory_5UVS behield de leiding in de vierde klasse A, maar heeft mindere papieren voor de afdelingstitel na puntenverlies. De blauwwitten kwamen in de Kikkerpolder niet verder dan 1-1 tegen het op de ranglijst niet imposante Haagse Hout. Leidsche Boys won wel, bij DOSR werd het 1-4, en daardoor heeft de ploeg van Henk de Cler nog slechts een punt minder dan de formatie van Charl van Goozen. Leidsche Boys kwam echter tweemaal minder in actie en zou dus een voorsprong kunnen opbouwen. Volgend weekend treffen de twee toppers elkaar aan de Leidse Vliet.

Van Goozen sprak van een zeer slechte eerste helft van zijn ploeg. Daarna ging het beter en leek een winstpartij alsnog in de maak. De trainer: ,,Onze topscorer Evert van Rest scoorde de 1-0 en Mike de Boer tekende voor de marge van twee. Het was in mijn ogen cruciaal dat die goal werd afgekeurd. Echt onterecht. Vervolgens kreeg Tim van der Voort een rode kaart en moesten we nog een tijd stand houden met tien man. Door slecht verdedigen werd het 1-1 en dat is uiteraard zeer teleurstellend.”

Haagse Hout toonde maar weer eens aan een ‘vreemd ploegje’ te zijn. Eerder werden immers Hazerswoudse Boys en Woubrugge met de staart tussen de benen naar huis gestuurd, ondanks het feit dat Haagse Hout verder geen potten kan breken in de vierde klasse. Zo wacht de ploeg nog op een eerste uitzege.

VV Leiden werd verplicht uit te wijken naar kunstgras en boekte een 2-1 zege op stadgenoot FC Boshuizen. Joeri Devilee was met twee doelpunten de gevierde man bij de gastheer. Voor de volgelingen van Anouar Hamdi scoorde Mohammed Rahou. Elftalbegeleider Rien van Staveren namens de winnende ploeg: ,,Het was heel, heel slecht. In de tweede helft was er een lichte verbetering, maar eigenlijk is het enige positieve dat we drie punten overhouden aan deze vertoning.”

Blauw Zwart ging op eigen veld ten onder tegen Hazerswoudse Boys (1-3). Bij de onderlinge confrontatie tussen SVOW en Warmunda kwam er geen winnaar uit de bus rollen (1-1). VVSB was vrij van competitieverplichtingen. Van de wedstrijden DOSR- Leidsche Boys en Football Factory- Woubrugge volgen nog verslagen op onze website.