voorbeschouwing vierde klasseVijf ploegen wacht nog een inhaalwedstrijd in 4A op zaterdag. Zo komt Warmunda thuis uit tegen Haagse Hout, maar haalt VV Leiden zelfs tweemaal in. Eerst komt DOSR op bezoek zaterdag en volgende week dinsdag zet Blauw Zwart koers naar Leiden en mogen de mannen van Maurice Jansen opnieuw de wei in.

Voor VV Leiden staat er nagenoeg niets meer op het spel. Op de ranglijst bevinden de roodwitten zich op een zevende stek. In Niemansland, zoals dat heet. De achterstand op Blauw Zwart bedraagt liefst acht punten en de teams daarboven zijn nog verder weg. De eerstvolgende ploeg achter VV Leiden is Haagse Hout, maar er is een gat van vijf punten en Haagse Hout speelde bovendien een duel meer. Komende zaterdag is de nummer tien, DOSR, de tegenstander. Beide ploegen verloren hun laatste wedstrijd. VV Leiden kwam tekort bij Hazerswoudse Boys (5-2) en DOSR moest VVSB ruimschoots voor laten gaan (4-0). In het eerste treffen eindigde de tweestrijd in een 0-3 overwinning voor VV Leiden.VV-Leiden 17 03 2012 124

Het is geen grap dat Blauw Zwart volgende week dinsdag, 1 april, de volgende tegenstander is. De Wassenaarders en VV Leiden speelden nog niet tegen elkaar. Op eigen veld kwam er tot nu toe altijd een winnaar uit de bus op Sportcomplex Morsch II. VV Leiden won zes van de acht wedstrijden en moest tweemaal toestaan dat de bezoekers er met de zege vandoor gingen. In de totale score kan VV Leiden door twee keer te winnen op acht zeges komen, terwijl er tot dusverre zeven keer werd verloren.