voorbeschouwing vierde klasseIn de vierde klasse op zaterdag kan UVS de kop gaan overnemen van Leidsche Boys, hoewel dat dan wel gepaard zal gaan met twee wedstrijden meer op het conto. Een dag later gaat FC Rijnland proberen de koppositie vast te houden. De ploeg van Ronald Mink lijkt in bloedvorm. J.l. dinsdagavond kreeg zaterdagderdeklasser Roodenburg een flink pak op de broek (5-1).

Zaterdag

In het eerste inhaalweekend van februari staan er drie duels op papier. Een week later wordt er nog eens ingehaald. In deze klasse hard nodig, want het beeld is behoorlijk vertroebeld geraakt. Zo blijft koploper Leidsche Boys op stal en komt UVS, de waarschijnlijk enige concurrent voor de eerste plaats, wel in actie. De blauwwitten speelden al een wedstrijd extra, maar dat komt omdat de ploeg van Henk de Cler al een keer stil stond in de terugwedstrijdenreeks. UVS gaat het in de Veen opnemen tegen DOSR. Die ploeg draait 1 op 1, terwijl UVS zo ongeveer 2,5 punt per wedstrijd verdiende tot nu toe. Het lijkt dus een makkelijk vrachtje voor Charl van Goozen en zijn ploeg, maar in onderschatting schuilt altijd gevaar. Zo haakten Hazerwoudse Boys, Woubrugge en VVSB in mindere mate af voor het kampioenschap door punten te laten aan zogeheten ‘kleintjes’. In Leiden ontvangt FC Boshuizen Warmunda, dat zijn de nummers elf en dertien van de ranglijst. Een ontmoeting dus in de kelder van de vierde klasse. De Warmonders hebben drie punten minder en kwamen eenmal meer in actie. VV Leiden is pas op de helft van de competitie en moest tot dusverre kampen met de meeste afgelastingen. Komende zaterdag moet het hoofdveld in orde zijn om de wedstrijd met Blauw Zwart door te kunnen laten gaan. De Wassenaarders wonnen in de voorbije speelronde verrassend met 1-3 bij VVSB. Opvallend is dat ploegen als SVOW en VVSB al zestien keer speelden, terwijl VV Leiden op twaalf staat. In de tweede en laatste periode heeft DOSR pas één keer gespeeld, drie keer minder dan de ploeg uit Weteringbrug en Noordwijkerhout.

Zondag

Drie van de vijf wedstrijden in deze inhaalronde gelden nog voor de eerste periodetitel. Zo ontvangt Kickers’69 ASC en ontvangt Roodenburg FC Zoetermeer. De Leidse ploeg lijkt vrijwel zeker van de laatste plaats, mede ook omdat de KNVB de Leidenaren in punten een boete hebben opgelegd. Trainer Robin van Wieringen kijkt niet zo zeer naar de stand op de ranglijstmeer, maar wil nog wel graag af en toe voor een verrassing zorgen. Of dat tegen de komende tegenstander is, valt te betwijfelen. FC Zoetermeer heeft nog een kleine kans op de titel immers. Een andere botsing in Leiden is die tussen GOL Sport en UDO. Beide ploegen maken nog inspraak op de eerste periodetitel en hebben een afdelingskampioenschap ook nog niet geheel uit het hoofd gezet. In de eerste periode is GOL Sport leider met 14 uit 7. FC Rijnland kwam tot evenveel punten, maar dan uit acht. UDO en Kickers’69 hebben nog een kans met dertien punten uit zes wedstrijden. M.a.w. het treffen aan de kade is van groot belang. Beide ploegen kwamen nog niet tegenover elkaar uit. In Langeraar spelen Altior en Leidsche Boys een wedstrijd meetellend voor de tweede periode, waarin de teams geen hoge ogen gooien. Dat geldt ook voor de reguliere ranglijst voor wat betreft deze formaties. Elke driepunter is hoe dan ook welkom om niet in de onderste regionen te blijven hangen. In Leiden werd het 2-2. Vorig seizoen eindigde de tweestrijd in Langeraar ook in een gelijkspel, maar in het seizoen 11/12 werd het liefst 8-0 voor Altior. Dit weekend staat er ook nog een Leidse derby op het programma, met vooral voor FC Rijnland grote belangen. De ploeg van Ronald Mink verdedigt nog steeds de koppositie. Kickers’69 kwam door een eenvoudige zege op Roodenburg dichterbij dus de Morsbewoners kunnen geen steken laten vallen. Dat het de groengelen ernst is, mag wel duidelijk zijn. In een oefenpot werd de zaterdagtak van Roodenburg met 5-1 aan de kant geschoven deze week. Vooral Maik de Rooij had het met vier doelpunten op zijn heupen. DoCoS hield zich lange tijd staande tegen UDO, maar boog uiteindelijk met 2-1 het hoofd. Het treffen wordt overigens gespeeld op het terrein van DoCoS. Dit als ruil met de eerste ontmoeting toen de withemden niet thuis konden spelen i.v.m. een jeugdtoernooi. In die eerste wedstrijd behoefde er niet te worden afgetrapt voor doelpunten.