Het zag er goed uit aan het begin van de week, maar ondertussen heeft het andermaal het nodige geregend en er komt nog meer. Dus afwachten maar weer of alles door kan gaan. Onze redactie heeft alles weer op een rijtje gezet voor wat betreft de vierde klasse op zaterdag en zondag. Nu maar hopen dat er volopg gebald kan worden.

Zaterdag:

Aan de Vliet treffen Leidsche Boys en VV Leiden elkaar. De Boys boekten een regelmatige zege op Football Factory (0-3) afgelopen weekend, terwijl VV Leiden alweer niet in actie kwam en nog de nodige inhaalwedstrijden zal moeten gaan spelen. Leidsche Boys heeft voor de titel nog twee concurrenten, omdat Hazerswoudse Boys en Woubrugge pas op de plaats hebben gemaakt. Enkel UVS en VVSB lijken nog over. In de heenwedstrijd had de formatie van Henk de Cler het niet eenvoudig, maar won wel met 0-2. UVS gaat een uitwedstrijd spelen bij DOSR en lijkt op papier minder lastig te kunnen afrekenen dan Leidsche Boys met de komende tegenstander. UVS was j.l. zaterdag te sterk met 3-0 voor Warmunda. De blauwwitten hebben 37 punten, evenveel als Leidsche Boys. Enkel kwamen de roodwitten een duel minder in actie. DOSR, gastheer dus in de komende speelronde, vergaarde dertien punten uit even zoveel wedstrijden. Onderin treffen FC Boshuizen en Football Factory elkaar. De kadeploeg heeft slechts twee punten meer, maar speelde wel twee wedstrijden minder. De andere potten voetbal: Hazerswoudse Boys- SVOW, VVSB- Blauw Zwart en Warmunda- Haagse Hout. Woubrugge kan zaterdag even uitblazen.

Zondag:

FC Rijnland ligt nog steeds op koers om hoge ogen te gooien voor de titel. Zelf won de ploeg van Ronald Mink bij Leidsche Boys (gespeeld bij FC Rijnland overigens, red.), hoewel die zege allerminst in een poep en een scheet gestalte kreeg. Pas in de blessuretijd werden de stadgenoten gedwongen tot overgave door een treffer van Mike de Rooij. De zege werd uiteraard wel bejubeld, zeker toen bekend werd dat Kickers’69 op zijn falie had gekregen in en tegen Zoetermeer. Nog altijd hebben de Leimuidenaren de beste papieren, maar inmiddels staat wel vast dat de Rijnlanders een serieuze titelkandidaat zijn. Komende zondag komt GOL Sport op bezoek en door de Morsbewoners wordt niet onder stoelen of banken gestoken dat dat team van Taoufik Maatoug veel kwaliteiten in huis heeft. Dat bewees de heenronde ook al, toen FC Rijnland met 6-3 aan de kant werd geschoven. Daarnaast kon FC Rijnland het op eigen veld vorig seizoen ook niet bolwerken (0-2).

In Oegstgeest ontvangt ASC Leidsche Boys. Op dit moment gaat het om de nummers vijf en tien. De roodzwarten hebben de titel nog niet uit het hoofd gezet en mocht dat niet lukken dan kan er ook nog steeds een plek in de nacompetitie worden afgedwongen. Leidsche Boys speelt al een verloren seizoen op de ranglijst, maar is nog wel van plan om het elke tegenstander lastig te maken en om nog wat posities te klimmen. De ploeg van Richard de Graaf heeft twaalf punten, maar kreeg net als GOL Sport en Roodenburg eerder aftrek in punten. In het geval van de Vlietformatie overigens gaat het om een punt. J.l. zondag werd bijna doelpuntloos gelijk gespeeld bij koploper FC Rijnland. Maar ja, bijna telt niet. Een andere confrontatie tussen een team uit Oegstgeest en Leiden is die tussen UDO en DoCoS. Zoals bekend is het elftal van John van Berkel bezig aan de laatste reeks wedstrijden. Een positie op de ranglijst is dus niet echt meer van belang, maar de withemden willen hoe dan ook eervol afsluiten. Tegen ASC leek alles onder controle met een 3-0 voorsprong, maar in de slotfase duizelde het voor de ogen en werd er alsnog verloren: 3-4. UDO gaat nog mee in de kopgroep, mede door een 1-2 zege op Bernardus in de voorbije speelronde. In Leimuiden treft Kickers’69 hekkensluiter Roodenburg dat een groot gedeelte van het toch al niet rijk gevulde puntentotaal moest inleveren van de KNVB. Daardoor heeft de ploeg uit Leiden-Noord nog maar 1 punt over. En misschien was dat het punt wel dat thuis werd behaald tegen de komende tegenstander en kandidaat voor een plek in de derde klasse.  De andere wedstrijden voor komende zondag: Altior- Zoetermeer en Warmunda- Bernardus.