ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- ,,Elk woord er aan vuilmaken is er feitelijk één teveel”, oordeelde trainer Alex Redel na afloop van het treffen tussen BSC’68 en Koudekerk. ,,Zo snel mogelijk vergeten en het vizier richten op de volgende tegenstander”, voegde de Leiderdorper er nog aan toe. Beide ploegen kwamen geen moment tot aanvaardbaar voetbal en de nul versus nul was logisch en begrijpelijk.

Aanvaller Mitchell Janssen stond volledig achter de woorden van zijn trainer. De van RCL overgekomen speler speelde weer mee voorin, na een afwezigheid van bijna twee maanden. Tegen Roodenburg liep hij namelijk een pittige enkelblessure op. ,,Mijn enkel klapte dubbel in die pot en daardoor heb ik daarna niet meer kunnen spelen. Gelukkig bleek er niets mis te zijn met de enkelbanden, maar er was wel sprake van een forse verrekking. Ik was nu weer aan spelen toe en had een goed gevoel overgehouden aan een oefenwedstrijd tegen FC Boshuizen (za) waarin ik drie keer kon scoren. Helaas was deze wedstrijd erg matig en liep het van geen kant bij ons. Schaar het maar onder de categorie hotseknotsbegoniavoetbal.”

Koudekerk, doorgaans toch een behoorlijk voetballende ploeg, kreeg het niet voor elkaar om de bal lang in de ploeg te houden. Niet voor, maar ook nauwelijks na rust. ,,We speelden met vijf verdedigers en dat pakte niet goed uit. Een middenveld was er feitelijk niet en we sloten ook niet goed aan. De hele middag was het heen en weer trappen en op goed geluk tot kansen komen. Maar dat laatste lukte ook al nauwelijks.”

BSC68-Koudekerk 18-01-2014

Koudekerk kreeg volgens Redel maar eenmaal de kans op de 0-1, maar Joep van Tulder raakte de knikker niet goed. Janssen trof wel een keer de onderkant van de lat, maar dat was een afstandsschot en eigenlijk geen kans. Janssen kwam verder niet echt in het stuk voor. ,,Niemand bij ons kon zich boven het maaiveld uitwerken. In de tweede helft was de instelling wel wat beter, maar daar is alles wel mee gezegd.”

Janssen kwam met Redel naar Koudekerk en dat blijkt een prima keuze te zijn geweest. ,,Als ik deze wedstrijd even los laat dan moet ik zeggen dat ik het goed naar mijn zin heb. Bij RCL kwam ik er net niet aan te pas en hier heb ik een basisplek. We hebben een leuke jonge groep en het ziet er naar uit dat de groep in tact blijft en daarnaast krijgen we waarschijnlijk enkele versterkingen. Ik geloof er in dat Koudekerk dan moet kunnen gaan meedoen om de bovenste plaatsen. Nu zijn we nog te grillig en niet constant genoeg, maar ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

In de nabije toekomst speelt Koudekerk tweemal tegen een Leidse ploeg. Eerst komt DoCoS naar de Gruttolaan en dan gaan de manschappen van Redel op bezoek bij LSVV’70. Janssen: ,,DoCoS thuis kan een leuk potje worden. Zij hebben ook een jonge ploeg en vooral voorin veel kwaliteiten. Ik denk wel dat we in het voordeel zijn, want we spelen op ons eigen kunstgrasveld en daar komen we telkens prima voor de dag. En daarna moeten we in staat zijn om eindelijk eens een uitzege te behalen. LSVV heeft op oorlogssterkte een leuk team, maar ze zijn vaak incompleet. Het zal toch wel een keer lukken om elders drie punten op te halen, zou je zeggen. Jammer dat het er dit keer niet in zat, maar we hadden ook geen recht op een overwinning.”

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Yvar de Groot, Christian Vergunst, Martijn Vonk, Mike Suvaal(83.Akke Pennin), Cedric Borgers, Bas van Heerdt, Nick van Houten(69.Fabian Roosenbrand), Joep van Tulder (55.Roy v/d Berg), Mitchell Janssen, Mark van Leeuwen.