Door de toetreding van Oosterheem staat het programma van de zondag vierde klasse A compleet op zijn kop. Gevolg is dat er ineens een Leidse derby op het programma staat – die tussen Roodenburg en Leidsche Boys – en dat FC Rijnland het in eigen huis opneemt tegen Warmunda.voorbeschouwing vierde klasse

Zaterdag vierde klasse A

In 4A staat de (papieren) ‘topper’ – in hoeverre kun je daar na twee speelronden al van spreken – tussen VV Leiden en Hazerswoudse Boys op de rol, de enige twee ploegen in deze afdeling die nog zonder puntenverlies zijn. De Morsbewoners wonnen hun eerste twee duel betrekkelijk eenvoudig. Wassenaar had weinig in de melk te brokkelen (3-1) en ook Football Factory (0-5) bleek een maatje te klein voor het elftal van Maurice Jansen, al wisten Pieter van Schie en zijn mannen de rust nog schadevrij te halen. In Hazerwoudse Boys, dat vorige week toch wel verrassend afrekende met Lugdunum (3-2), wacht echter de eerste serieuze testcase voor de plaatselijke VV. Trainer Manfred van den Bosch, eerder werkzaam bij SJZ, heeft evengoed snode plannen voor dit seizoen en wil niets liever dan de kelder van het amateurvoetbal zo snel mogelijk verlaten.

Football Factory wacht wederom een zware kluif. De nog puntloze ‘fabriekswerkers’ fungeren als gastheer voor VVSB, dat de laatste seizoenen steevast bovenin de vierde klasse meedraait en vorige week nog met 3-1 te sterk was voor Wilhelmus. Er zal Van Schie & co. echter alles aan gelegen zijn de bezoekers uit Noordwijkerhout een loer te draaien.

Het al eerder aangehaalde Lugdunum is het aan zijn stand verplicht de zeperd van vorige week thuis tegen Wassenaar weg te poetsen. Peter du Prie sprak de hoop uit dat de nederlaag tegen Hazerswoudse Boys positief uitpakt voor de Kikkers. De routinier sprak van een ‘wake-up call’. Duidelijk is dat het goede gevoel nog moet groeien binnen de ploeg van Henk de Cler, die samen met een fiks aantal spelers – waaronder natuurlijk broer Tim – deze zomer overstapte van Leidsche Boys (za).

FC Boshuizen snakt, na twee gelijke spelen, naar een driepunter. KSD-Marine moet het slachtoffer worden van de Leidse dadendrang. Geen hoogvlieger, zo lijkt op voorhand, maar daar schuilt meteen het gevaar van onderschatting. Koninklijke Stallen Departement-Marine verloor haar eerste twee wedstrijden tenslotte maar nipt van Haagse Hout en Blauw Zwart, toch twee gerenommeerde clubs, twee keer met 2-3.

Leidsche Boys kreeg flink op de broek bij Wassenaar (7-2) en gaat thuis tegen Haagse Hout dan ook op zoek naar eerherstel. Geen makkelijke opgave voor de mannen van Johan Peper. Aan de Vliet vertrok afgelopen zomer zogezegd zowat het complete elftal in het kielzog van voorganger Henk de Cler en dus is het voor de nieuwe trainer wekelijks puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen.

Het Warmunda van Jan Wansink tenslotte, hoopt op bezoek bij Wilhelmus de eerste seizoenszege te behalen. Puntendelingen waren er eerder met FC Boshuizen en Haagse Hout en dat waren voor de Warmonders zeker geen verkeerde resultaten. De Voorburgers – toch van een ander kaliber – moeten voor de ploeg van sportpark Het Overbos echter normaal gesproken te pakken zijn.
Vierde klasse C

In 4C gaat het prima gestarte Woubrugge op jacht naar de derde overwinning op rij. Dat gaat de mannen van Arie van Duijn normaal gesproken lukken, want het arme KDO doet de Bateweg Noord komende zaterdag aan. Kracht Door Oefening is de uitgebreide versie van de afkorting waaronder de Kwakelaars beter bekend staan, maar vooralsnog doen ze hun naam geen eer aan. Al vijftien tegengoals moest de hekkensluiter incasseren, waarbij de 10-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen NiTA osv flink in het oog springt. De Woubruggenaren steken juist in goede vorm, getuigen de 1-5 winst in de derby met SVOW.

Zondag vierde klasse A
Roodenburg en Leidsche Boys zouden het dit weekend opnemen tegen respectievelijk Ammerstol en Warmunda, maar door de toetreding van de zondagtak van Oosterheem – ontstaan uit de failliete ‘inboedel’ van Real Zoetermeer – is het programma door de bond flink omgegooid. Met als gevolg dat de tweede Leidse clubs zondag tegen elkaar in actie komen. Leidsche Boys lijkt de beste papieren in de derby te hebben, want de ploeg van Richard de Graaf is de trotse koploper van 4A, terwijl de thuisploeg uit Noord voorlopig juist troosteloos onderaan de ranglijst bundelt.

FC Rijnland hoopt dit seizoen mee te doen om te prijzen en de competitiestart is – met 4 uit 2 – wat dat betreft veelbelovend. Aan de zwaarbevochten overwinning op Hilligersberg van de openingsspeeldag, werd zondag een gelijkspel tegen Stolwijk toegevoegd. Dit weekend hopen Ronald Mink en de zijnen echter weer op een driepunter, en wel thuis tegen Warmunda. Een zware dobber, want de formatie van de van Van Nispen overgekomen Stephan Spruijt is nog zonder puntenverlies. De Warmonders waren eerder de bedwingers van Roodenburg (4-2) en Cabauw (1-0) en zullen er alles aan doen om ook Rijnland op het eigen sportpark Morsch II pootje te lichten.