In 4A (zaterdag) gaat het dappere Leidsche Boys in de achtste speelronde maar weer eens op zoek naar de eerste victorie van deze voetbaljaargang. De vraag is echter of FC Boshuizen daaraan wil meewerken. In dezelfde afdeling is het voor Lugdunum zaak om de topper tegen Haagse Hout winnend af te sluiten, ten einde de aansluiting te behouden. En zo is er nog veel meer te beleven.

Zaterdag

De afgetekende nederlaag tegen Blauw-Zwart (3-8) betekende voor Leidsche Boys weliswaar de zevende verliesbeurt op rij, maar bood trainer Johan Peper niettemin weer de nodige aanknopingspunten. Tot twee keer toe nam zijn ploeg brutaal de leiding, hoewel die dus niet vastgehouden kon worden. Kay Oudenaarden onderscheidde zich met twee goals en de van UVS overgekomen aanvaller zal er ongetwijfeld alles aan doen om de Vlietbewoners zaterdag langs FC Boshuizen te loodsen.

De ploeg van Charl van Goozen speelde op zijn beurt een kansloze wedstrijd tegen Lugdunum afgelopen weekend. Binnen een kwartier was het aan de Kikkerpolder al 4-0, onder meer door twee goals van aanvoerder Nino Poulina, en de bezoekers kwamen er met de uiteindelijke 5-1 dan ook nog genadig van af. Lugdunum hield door de eenvoudige zege de vierde plaats vast, kwam zelfs dichterbij de morsende top-3 en kan zaterdag weer een plekje stijgen, als het op bezoek gaat bij de huidige nummer drie, Haagse Hout.

DSC_1037

Dat kwam zaterdag niet verder dan een zwaarbevochten puntendeling bij VV Leiden. De 1-0 van Peter van der Tuin, voor rust, was een logische weergave van de krachtsverhouding in het eerste bedrijf. Na de hervatting kwamen de Hagenaars echter verdiend langszij, waarna de sfeer in de slotfase dusdanig grimmig werd, dat de scheidsrechter zelfs besloot geen blessuretijd te laten plaatshebben. De ambitieuze Maurice Jansen kan met zijn elftal wel weer een overwinning gebruiken en krijgt daartoe een nieuwe kans als het op bezoek gaat bij Warmunda.

De Warmonders kregen er toch wel verrassend van langs van Football Factory, dat op eigen veld met 2-1 te sterk was. Een absolute hoofdrol was weggelegd voor de sympathieke Koreaanse Australiër Jason Choi, die voor het internationale Leidse (studenten)gezelschap de beide treffers maakte en zo flink bijdroeg aan de tweede seizoenszege. Of daar zaterdag al een derde op volgt, is nog maar de vraag. De komende tegenstander voor de equipe van Pieter van Schie, KSD-Marine, is – zoals Louis van Gaal het zijn steenkolen Engels zo mooi verwoordde – ‘another cook(ie)’.

In de vierde klasse C herstelde Woubrugge zich prima van de zeperd waar het een week eerder tegenaan liep in de topper met NiTA (7-2 verlies). Al mag de wedstrijd tegen ‘zwakke broeder’ Legmeervogels – resulterend in 6-2 winst – nauwelijks als een serieuze graadmeter gezien worden. De 1-2 ruststand zal de wenkbrauwen van Arie van Duijn bovendien hebben doen fronsen. Dat het uiteindelijk toch nog goed kwam voor zijn ploeg, was vooral met dank aan Dennis Boer, die liefst vier keer scoorde. Om ook DOSR komende zaterdag van zich af te schudden, zal Woubrugge echter 90 minuten bij de les moeten zijn en niet slechts 45.

Zondag

Bij Leidsche Boys kan het verkeren. Gingen de mannen van Richard de Graaf een speelronde eerde nog keihard onderuit tegen Hillegersberg (1-9), afgelopen zondag werd er ruimschoots gewonnen bij Warmunda: 0-4. De aanwezigheid van Raymond van Es, die na lang blessureleed zijn rentree maakte, scheelt volgens zijn trainer een slok op een borrel. Met zijn rust en spelinzicht brengt hij lijn in het spel van de Leidenaars. De ervaring van Van Es zal ook hard nodig zijn om de eerstvolgende opponent, Ammerstol, eronder te houden. Al bewaart Leidsche Boys goede herinnering aan de nummer vier van de ranglijst. Nog maar anderhalve maand geleden werd de uitwedstrijd met afgetekende cijfers gewonnen: 0-3.

Warmunda dient de kater van afgelopen zaterdag in Langeraar weg te spoelen. Daar fungeert Altior als gastheer voor het team van Stephan Spruijt. Dat begon fantastisch aan het seizoen, met 9 uit 3, maar inmiddels is de klad er flink in gekomen. De zeperd tegen Leidsche Boys betekende alweer de vijfde (!) opeenvolgende nederlaag voor de Warmonders, die dan ook snakken naar een driepunter.

DSC_1285

Dat geldt – weliswaar in mindere mate – ook voor FC Rijnland. De groengelen verloren hun laatste duel met 2-3 van Bodegraven, dat daardoor nog altijd de minste verliespunten in 4A heeft. Dit weekend wacht een tegenstander van een ander kaliber, als de ploeg van Ronald Mink afreist naar Sportpark Buytenpark in Zoetermeer. Daar zal Rijnland het opnemen tegen hekkensluiter Oosterheem, dat voor een groot deel bestaat uit de ‘failliete inboedel’ van Real Zoetermeer.

Roodenburg wil zich tegen Cabauw revancheren voor het echec van zaterdag. De club uit Noord liet toen tegen Hillegersberg de zege glippen. Een 3-0 voorsprong werd na rust klakkeloos verspeeld: 3-4. ,,We hebben van onszelf verloren’’, vond Kees de Roode dan ook. Overigens staat op Voetbal.nl, de officiële wedstrijd van de KNVB, achter het duel geen uitslag maar de letters ‘GWT’, wat zoveel betekent als ‘gestaakt wegens tuchtzaak’. Wordt ongetwijfeld vervolgd.