voorbeschouwing vierde klasseOok de zaterdagvierdeklassers hervatten de competitie en er staan direct weer boeiende potjes op het vuur. Hazerswoudse Boys is de prooi in 4A, maar vooralsnog happen onder meer Lugdunum en VV Leiden in het stof. Woubrugge zet de achtervolging in op NiTA in 4C en op de zondag is het vooral de vraag hoe Leidsche Boys voor de dag gaat komen na de enorme oorwassing van afgelopen zondag, toen er daar wel in competitieverband werd gespeeld.

Zaterdag

4A:

,,We moeten sowieso de top drie kunnen halen”, sprak Björn Siera voorafgaand aan het seizoen. Om de daad bij het woord te voegen wacht VV Leiden een nieuwe uitdaging. Zaterdag komt het nog ongeslagen Haagse Hout op bezoek in de Mors. Tot op heden lukte het Leiden nog niet om de wisselvallige tendens waar het vorig seizoen mee kampte achter zich te laten. Drie keer wonnen de troepen van Maurice Jansen en even zoveel keer ging de tegenstander met de zege aan de haal. Vorig seizoen hielden de teams elkaar met 3-3 in evenwicht.

Ook Lugdunum bezit de ambitie om de kelder van het amateurvoetbal achter zich te laten. In de eerste zes speelrondes sprokkelden de Leidenaren twaalf punten bijeen. Komende zaterdag moeten daar drie punten bijkomen wanneer Boshuizen een bezoek brengt aan de Kikkerpolder. Normaliter een opponent waar Lugdunum weinig van heeft te duchten. Al moet gezegd dat de zaterdagtak van Boshuizen een stuk voortvarender uit de startblokken is geschoten dan voorheen. Pas twee keer gingen de kadebewoners onderuit en in de laatste competitiewedstrijd boekte Boshuizen een knappe zege op Blauw-Zwart: 2-1. De ploeg van Henk de Cler overtuigde vooralsnog wel thuis met drie overwinningen en de veelzeggende cijfers van tien voor en nul tegen.

,,We willen mee met de bovensten”, waren de ambitieuze woorden van Pieter van Schie na afloop van de 3-1 zege van Football Factory op Wassenaar. Na vijf nederlagen viel er eindelijk wat te vieren op het Universiteitsterrein in Leiden. De wedstrijd daarna tegen Oosterheem ging het evenwel weer flink mis (7-0). Om de woorden van Van Schie kracht bij te zetten, is een overwinning komende zaterdag van harte welkom. Warmunda neemt het komend weekend op tegen de internationale studentenclub. De Warmonders lieten in de laatste speelronde geen spaan heel van Leidsche Boys (11-1) en gaat bij Football Factory op jacht naar de tweede uitzege van het seizoen. Eerder wonnen de Warmonders op bezoek bij Wilhelmus (1-3).

Bij Leidsche Boys valt er dit seizoen weinig te lachen. Met een gemiddeld resultaat van 1-6 staan de Vlietbewoners troosteloos onderaan in de vierde klasse. De smalle selectie en geringe ervaring lijkt de Leidenaren parten te spelen. Aan John Peper de taak om het tij te keren. Een nieuwe kans op punten dient zich zaterdag aan, Blauw-Zwart legt dan een bezoek af bij de Boys. Vorig seizoen werd het 3-0, maar een dergelijke uitslag lijkt nu erg onwaarschijnlijk.

4C:

Woubrugge zette in het bekerweekend een prestatie van formaat neer. De ploeg van Arie van Duijn verschalkte Alphen op eigen bodem met 2-1. Geen misselijke tegenstander gezien de verworvenheden van Alphen dit seizoen. De club is na zes wedstrijden nog ongeslagen in de derde klasse. Dat terwijl Woubrugge in de laatste competitiespeelronde voor het eerst tegen averij opliep. Na vijf overwinningen op rij was NiTa uit het pittoreske Nieuwer Ter Aa duidelijk een maatje te groot voor de Woubruggenaren. NiTa triomfeerde ruimschoots (7-2) en staat nu fier bovenaan met achttien uit zes en een doelsaldo van veertig voor en vier tegen. Woubrugge ontvangt komende zaterdag Legmeervogels, dat slechts drie punten vergaarde tot dusver en al diverse keren als schietschijf werd gebruikt (9-0, 10-0 en 12-0!).

Zondag

4A:

In de vierde klasse zondag werd er afgelopen weekend ‘gewoon’ gevoetbald. De enige Leidse ploeg die dat winnend deed, was FC Rijnland. De manschappen van Ronald Mink beslechtten in de eigen Mors het pleit al voor rust, en was uiteindelijk met 5-3 te sterk voor Moordrecht. Zondag wacht weer een thuiswedstrijd voor de Leidenaren. Bodegraven is dan de uitdager, een ploeg die nog ongeslagen is na vijf wedstrijden. De Rijnlanders zijn dus gewaarschuwd, maar kunnen de spanning bovenin volledig terugbrengen.

Na drie overwinningen op rij, heeft Warmunda de smaak verloren. Vier nederlagen volgde, waardoor de blauwwitten zijn afgedaald naar de middenmoot. In navolging van de zaterdagafdeling in haar laatste speelronde, maakt de ploeg van Stephan Spruijt zich op voor een confrontatie met Leidsche Boys. Op Sportpark Overbos zullen de Boys een scenario als dat van de zaterdagpoule willen afwenden (11-1).

Roodenburg pakte zondag jongstleden een punt bij nummer vier van de ranglijst Ammerstol. Onder leiding van Kees de Roode lijken de Leidenaren nu al een florissanter seizoen tegemoet te treden dan het voorgaande. Om het extra leuk te maken zou een overwinning komende zondag een fraaie bonus zijn op de aardige seizoenstart. Daarvoor moet het bezoekende Hillegersberg aan banden worden gelegd. De Rotterdammers staan met tien punten uit zes wedstrijden op de zesde plek in de competitie. J.l. zondag werd Leidsche Boys door deze tegenstander met 1-9 vernederd.